Ring hoppfull inför premiären

På söndag drar det igång! Äntligen dags för årets första blårandiga allsvenska match där ett topptippat Östersund väntar på Jämtkraft Arena. För Jonathan Ring är det en enormt efterlängtad start och den lurige yttermittfältaren känner att formen börjar infinna sig lagom till att säsongen rullar igång.
– Det är nu det roliga börjar och det är det här vi har gått och väntat på. Vi möter Östersund, ett skickligt lag så det kommer att bli en svår match. Men gör vi det lika bra som vi har gjort på försäsongen så kommer det att gå bra.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?
– Vi vet ju att de kommer att vilja ha mycket boll och det kommer att ställa krav på vårt försvarsspel. Men när vi har bollen ska vi göra bra saker med den också.

Hur känns formen för egen del?
– Jag börjar komma upp mot hundra procent nu så det är bara att fortsätta att kriga på så kommer det att bli bra.

Hur mycket har skadan du åkte på påverkat försäsongen?
– Jag har ju tappat en del känner jag. Men nu har jag kunnat träna på och det kommer mer och mer. Det har ju inte varit optimalt för min del men som sagt, jag är nära hundra nu.

Hur ser analysen ut kring våra allsvenska konkurrenter i år?
– Jag har inte så mycket koll på de andra lagen utan fokuserar bara på vårt. Men ser man till våra insatser i Svenska Cupen så visar det att vi ska vara med och ligga där uppe. Så pass bra har vi varit på försäsongen att vi måste sikta högt i år.

l