Ring:”Har längtat efter det här”

Det var en lite längre startsträcka för Jonathan Ring under vårsäsongen – med tillhörande skadeproblematik – men när han väl kom igång har han visat sin kvalitet och levererat poäng i jämn takt från sin kant på mittfältet. Nu väntar en allsvensk omstart hemma mot IFK Norrköping och Jonathan är redo att fortsätta utmana motståndarförsvarare, dessutom med lite blågul inspiration i bagaget.
– Underbart att det kommer igång igen. Jag har längtat efter det här och man blir extra sugen när man kollar på VM också, berättar han.

Hur tycker du att uppladdningen har varit inför omstarten?
– Ganska tuff faktiskt. Vi har tränat på väldigt hårt och först den här veckan har vi lugnat ner oss lite. Dessutom är vi obesegrade under de tre träningsmatcherna som vi haft så det känns bra att ta med sig.

Formen för egen del?
– Det har som sagt varit en tung period men nu börjar benen att kännas lättare igen och de kommer att vara fräscha på söndag.

Det kan behövas med tanke på en tuff match som väntar mot IFK Norrköping.
– Ja, de har gått väldigt bra. Jag har inte sett så många matcher med dem men tabellpositionen säger en del. Så det blir ett tufft motstånd för oss.

Hur hanterar vi deras offensiv som har varit stark?
– De gillar ju att rulla boll och gör det bra så det kommer att krävas en stark arbetsinsats av oss för att stoppa dem.

Historiskt sett brukar det också bli roliga och dramatiska matcher mot Norrköping.
– Ja, vi får hoppas att det blir så igen för publikens skull, men självklart till vår fördel. Jag hoppas att så många som möjligt är på plats och för oss skapar det en stor trygghet att ha våra fans i ryggen. Vi ska jobba hårt tillsammans för att fixa tre poäng på söndag, avslutar Jonathan.

Attachment

l