Ring vs Ring på torsdag

På torsdag väntar en speciell match för Jonathan Ring när Örebro SK gästar. Dels möter han klubben där han spelade som tonåring efter knattetiden i Adolfsberg, dels möter han sin yngre bror Sebastian som nu spelar för ÖSK. 

Upplagt för en intressant prestigekamp mellan Ring-bröderna således och Jonathan ser fram emot att ta sig an sin gamla klubb.
– Det ska bli kul att möta Örebro. Jag kom dit och spelade två år i deras U-lag innan jag gick till IFK Värnamo, berättar han.

I Örebro SK återfinns även din bror Sebastian nuförtiden. Hur blir det att möta honom, förutsatt att han startar?
– Ja, vi får se hur det blir. Han har startat några matcher i år men mestadels varit på bänken. Men nu har de ju några avstängda så då kan han nog finnas med från start, vi får se.

Det kan bli en spännande brödraduell på planen. Hur går snacket innan match?
– Nja, det är rätt lugnt. Vi har ju mött varandra några gånger innan så det brukar inte vara en så stor grej. Men det är alltid kul att spela samtidigt.

Inget trashtalk på planen?
– Nej, det blir det nog inte, haha.

Om vi ser på Örebro så har de ju gått bra i år, det kan bli en tuff nöt att knäcka?
– Ja, de har överraskat och spelat väldigt bra fotboll. Så det blir en jobbig match för oss men spelar vi som vi kan och ska så ska det vara tre poäng mot dem.

Känns benen ok med tanke på att det är sjätte matchen inom tre veckor?
– Det var lite segt i kroppen mot Dalkurd senast. Men nu får vi en extra dag av återhämtning och då ska vi kunna vara pigga igen när vi kliver ut på torsdag.

Vilken typ av match tror du vi kommer att få se?
– Jag tror att vi kommer ha ganska mycket boll så då måste vi få upp bolltempot och ha bra beslutsamhet i sista tredjedelen.

Läge för lite Ring-poäng på torsdag? Från rätt broder, det vill säga…
– Ja, det är dags för det. Jag var mållös mot Dalkurd så det skulle passa bra att få sätta dit en boll på torsdag.

Attachment

l