Röster efter Örebro

 

Gustav Engvall
– Jag tycker att vi gör en bra match igen. Det är klart att det blir en lite onödig reducering men sedan tycker jag att vi stänger matchen ganska snabbt. Det känns jäkligt bra att spela i Djurgården just nu, vi är starka över hela banan. Det var starkt att släppa in ett mål och inte bli passiva och fega utan att fortsätta att trumma på. Det är jäkligt bra stämning i och kring laget, nu hoppas vi på ett bra bortafölje mot Elfsborg och sedan är det hemmamatch mot Hammarby och då är det dags att gasa upp.

 

Jonas Olsson
– Vi gör en jättebra match, vi tuggade på och gjorde jobbet. Kim är utropstecknet tycker jag, han hade en fantastisk kväll och när han har de fantastiska fötterna så är han bäst i Allsvenskan. Stämningen var jättebra, men man kan ju hoppas på ännu mer folk på plats nu när vi går så bra och vi bjuder på sån underhållning. Nu är det derby i nästa hemmamatch och då blir det säkert fullt, men innan det ska vi ner till Elfsborg och göra jobbet där. Så vi kan njuta lite av Örebro men sen är det fokus på den matchen. Ska vi ikapp Malmö så måste vi gå rent, nu är en av åtta klara men vi har sju till.

 

Kim Källström
– Jonas Olsson ord (se ovan) får man tacka för. Det finns många duktiga spelare men det är klart att man försöker göra sitt bästa och vara så delaktig som möjligt i spelet. Jag tycker att vi gör en bra match, vi är väldigt effektiva i första så vi har ett bra läge inför andra. Vi spelar bra, vi har stort självförtroende och mycket energi. Sen har vi lite otur, de har ingenting men så gör de ett mål i andra, men det var bara att köra på igen och så gör vi två snabba. Det är gött, det rullar på bra just nu. Målet var skönt, jag fick på en jättepärla, den studsade upp fint framför mig.

 

Jesper Karlström
– Jätteskön känsla, en riktigt bra seger. Vi har bra tryck och skapar målchanser, de försöker spela men vi snor bollen högt upp många gånger och kunde gjort något mål innan Kims kanonträff som ju är helt magisk. Efter 2-0 känns det bra men det kanske blir lite oroligt när de gör 2-1. Men sen gör vi 3-1 och då känns det bra igen, sen kommer 4-1 och då är det väl över, vi spelar av matchen och har väldigt många passningar inom laget. Det var grymt drag på läktaren och det kändes väl som om vi underhöll dem tillbaka. Det var grymt.

 

Magnus Eriksson
– Två mål ja, det var på tiden. Det var en bra boll av Felix vid första och jag fick med mig den fint i min soloraid, så det var bra. Och straffar ska vara mål. Vi spelar bra fotboll och har ett bra go i lager, det är positiva vindar.

 

Othman el Kabir
– Vi gör en riktigt bra match, gör fyra mål och vinner som vi ska. Jag tycker att jag gör en helt ok match, det var bara målet som saknades. Vi har haft lite tid tillsammans och nu hittar vi varandra riktigt bra, allt har börjat sätta sig efter sommaruppehållet. Det är nog förklaringen till att det går så bra. Nu är det bara att köra på.

 

Elliot Käck
– Det är grymt att spela i Djurgården just nu, två raka grymma prestationer, vi gör många mål framåt och är stabila bakåt så det är kul. Det känns extra stabilt när vi har så många som gör mål framåt, då kan man fokusera mer på defensiven. Vi jobbar på och försöker ta så många trepoängare som vi kan så får vi se vad som händer.

 

Felix Beijmo
– Det var väldigt skönt att få göra första målet för Djurgården, jag har längtat efter det. Det kom bra också i en viktig match i toppstriden. I första halvlek kanske Örebro var det spelande laget men vi gjorde två mål och det är väl kvalitén som talar där, att vi kan spela dåligt men ändå gå ledande ur halvleken. Sen steppade vi upp i andra och jag tycker vi gjorde en bra match och vann rättvist med 4-1. Det är riktigt trevligt att spela i Djurgården just nu.

Attachment

l