Röster efter segern mot Frej

Niklas Gunnarsson – målskytt
Det var viktiga tre poäng och nu är vi nästan klara, det är skönt att ha allt i egna händer i stället för som i fjol att vara beroende av andra resultat. Det var en bra match av hela laget. Kul att bli målskytt så klart, det var väl ett år sedan jag gjorde mål i en riktig match. Det var en fin boll av Kevin.

 

Özcan Melkemichel – tränare
Jag tycker att det är en match vi kontrollerar ganska rejält med stort bollinnehav. De första 25 minuterna är väldigt bra, vi varierar vårt anfallsspel och de har knappt något på vår planhalva. Efter det tappar vi lite i tempo men har ändå kontroll. Det är inte lätt att möta ett lag som ligger så lågt i försvar som de gör. Vi hade en del halvchanser, men vi ville ha lite mer bestämdhet inne i boxen i form av löpningar och aktioner, i stället för att de får en tå på bollen ska vi vara först, den tiondelen är viktig. Till slut fick vi vårt mål och det tycker jag var väldigt välförtjänt. Nu ska det mycket till om vi ska missa att gå vidare.

 

Jonathan Ring – debutant
Skönt att äntligen kunna spela igen och det kändes helt ok. Vi gjorde ett mål och då blev det en del försvarsspel på slutet. Det kändes ok men kommer att bli bättre.

 

Jonas Olsson – kapten
Jag tycker att vi spelar en vuxen match, vi är disciplinerade och har bra tålamod. Det är ett ganska tungt lag vi möter och det är inte bara att vinna på beställning, men vi flyttar boll och får till slut utdelning. Första halvtimmen var vi riktigt bra, sen gick vi ner oss lite, vi pratade om det i pausen och kom ut bra i andra halvlek. Sen på slutet blev det som det lite krig som det ofta blir mot lag som lyfter långt, men vi tar den fighten också, det är ett bra besked. Det var skönt när målet kom men samtidigt tycker jag att vi visar tålamod fram till dess, vi jagar inte utan vi fortsätter flytta boll och dikterar matchen.

 

Kevin Walker – målpassare
Det är viktigt att vinna sådana här matcher och gå vidare i cupen och nu har vi alla förutsättningar för att göra det. Ett skitbra resultat. Vi har kommit en bit på väg jämfört med förra året, då torskade vi mot Degerfors och nu vinner vi med 6-0 och sedan slår vi Frej, vi har tålamod, skapar chanser och bjuder dem inte på någonting, det är viktigt i den här matchen. Det är bara att mala på, vi vet att vi får resultatet med oss om vi tror på vad vi gör.

Attachment

l