Säsongskort

Djurgården har många engagerade och trogna supportrar. Ni som har säsongskort är otroligt viktiga för föreningen. Förlängningen av säsongskort pågår 28 november-18 januari och försäljningen startar 25 januari för er som inte haft säsongskort tidigare. Här nedan hittar du all information du behöver.

 

VAD KOSTAR ETT SÄSONGSKORT?

INNEHÅLL OCH FÖRDELAR MED SÄSONGSKORT

 • 15 hemmamatcher i Allsvenskan
 • Svenska Cupens gruppspel ingår om du förlänger före 31 december 2018
 • Möjlighet att skicka vidare biljetten om du får förhinder
 • Möjlighet att avaktivera din biljett till en match om du inte kan gå och istället få en biljett att nyttja till annan match
 • Tillgång att köpa återlämnade biljetter från säsongare för endast 100 kr.
 • Ett lägre pris jämfört med lösbiljettspriser.
 • Infomail inför våra hemmamatcher.
 • Samma plats på arenan alla allsvenska hemmamatcher.
 • Förtur att köpa extra biljetter till hemmaderbyn.
 • Förtur att köpa extra biljetter till attraktiva matcher.
 • Förtur att köpa biljetter till vissa av våra bortamatcher.

 

VÅRA SEKTIONER PÅ TELE2 ARENA

FAMILJELÄKTAREN – SITTPLATS

Familjeläktaren hittar du i den sydöstra kurvan på övre och nedre etage. Här sitter du som vill ta med dig barnen och lära dem att blårandigt är deras framtid. Familjeläktaren hittar du i den sydöstra kurvan på övre och nedre etage. Här råder spring och lek i samklang med sittplats. Perfekt för er som vill ta med barnen och börja skola in dom på en blårandig framtid. Förutom närheten till kiosker och toaletter kommer alltid Järnkaninen på besök för att t.ex. fotas med barnen eller ge en Järnkaninkram till den som vågar. Familjeläktaren på nedre etage är bredvid Apberget och Sofialäktaren – något som småttingarna uppskattar mycket då dom får chansen att hoppa i takt till klackens “Olé olé ole´”. På familjeläktaren gäller vårdat språk.

Sektioner nedre etage: A220-A223

Sektioner övre etage: B320-B324

Pris: Ordinarie 1 600 kr, Reducerat: 900 kr

 

APBERGET – STÅPLATS FÖR UNGDOMAR 9-15 år

Apberget startades under hösten 2014 och är en läktarsektion endast avsedd för unga djurgårdare mellan 9-15 år. Sektionen är belägen i det sydöstra hörnet av Tele2 Arena, alldeles till vänster om klacken sett från spelplanen. För att ge besökarna på Apberget en så bra upplevelse som möjligt så finns alltid vuxna värdar till hands, som gärna svarar på frågor. På Apberget gäller så klart Djurgårdens värderingar; glädje, värdighet och respekt. På Apberget hejar man på Djurgården.

Även detta ingår i Apbergets säsongskort: Souvenir, Bortaresa (buss, matchbiljett & mat), Träningsbesök och Arenavisning.

Sektioner nedre etage: A220-A221

Pris: 750 kr (9-15 år)

 

PREMIUM/VIP

Sätt extra guldkant på din matchupplevelse med ett av våra VIP-paket. Perfekt för er vill att fotbollen ska vara mer än en sportslig upplevelse. Ta med vänner, kollegor, familj eller nära vänner och få en lite lyxigare upplevelse av Tele2Arena. Umgås, ät gott och se matchen från Tele2 Arenas allra bästa platser. PRIS – Kontakta: vip@dif.se

 

VÄSTRA/ÖSTRA – SITTPLATS

På sittplats har vi två olika priskategorier för säsongskort. Sittplatssektionerna på de västra och östra långsidorna fylls upp av en härlig blandning av människor. På östra övre hittar du inte bara arenans kanske bästa platser, men också allt från kalenderbitarna till kritikerpanelen. Som namnet skvallrar om sitter man oftast ner och njuter av antingen matchen eller stämningen, oftast båda när Djurgården spelar. Vill du ha en lite livligare upplevelse, men kanske inte riktigt vill ta steget till Aktiv Sittplats är västra övre och nedre platsen för dig. Här sitter publiken oftast ner, men det är inte heller helt ovanligt att sektionen bryter ut i stående sång.

Ska du precis börja livet som säsongare på Tele2 Arena? Kul! Här hittar du prisvärda sittplatser bredvid aktiv sittplats och södra övre, i nordvästra kurvan, en på nedre etage mot bortaläktaren och en på övre etage.

Sektioner nedre etage: A103-A109 och A224 och A129

Sektioner övre etage: B303- B309, B325-B329, B312-B314

Pris: Ordinarie 2 700-3 600 kr, Reducerat 1 700-2 200 kr

 

SOFIALÄKTAREN – KLACK STÅPLATS

På vår södra ståplats på nedre etage hittar du Sofialäktaren. Här samlas generationer av Djurgårdare för att under 90 minuter göra allt för att stötta våra spelare med sång och tifo. Till Sofialäktaren köper man biljett till om det lockar att vara med och skapa Allsvenskans bästa drag. I klacken förekommer ovårdat språk och du ska vara medlem i antingen Järnkaminerna eller DIF Fotboll. Biljett kan köpas nu och medlemskap lösas senare.

Sektioner nedre etage: A115-A119

Pris: Ordinarie 1 500 kr, Reducerat 1 250 kr

 

SLAKTHUSKURVAN – AKTIV SITTPLATS

Publiken på aktiv sittplats deltar ofta i sången och står ofta upp. Är du gammal klackräv? Då är aktiv sittplats för dig. Här ekar det ofta och högt när sektionen bollar växelramsor med klacken. På Aktiv sittplats står folk upp under i princip hela matchen. Uttryck som ”Sitt ner jag ser inget” får inget eller väldigt sällan gehör. På dessa sektioner förekommer det ovårdat språk.

Sektioner nedre etage: A109 och A210-A214

Sektioner övre etage: B309-B311

Pris: Ordinarie 2 900 kr, Reducerat 1 950 kr

 

Sittplats utan derbyn (släpps till försäljning 25 januari 2019)

Sektioner nedre etage: A129

Sektioner övre etage: B329

Pris: Ordinarie 3 200 kr, Reducerat 1 900 kr

 

Familjeläktare utan derbyn (släpps till försäljning 25 januari 2019)

Sektioner nedre etage: A104

Sektioner övre etage: B304

Pris: Ordinarie 1 450 kr, Reducerat 850 kr

 

 

 

FAQ – Vanliga frågor


Jag har läst hela denna FAQ och har ytterligare frågor angående säsongskort, vart vänder jag mig?

Kontakta oss på biljetter@dif.se eller på telefon 0722-48 1891.

 

När pågår försäljningen av säsongskort?

28 november-18 januari pågår förlängningen av säsongskort för de som hade 2018. 25 januari startar försäljningen av säsongskort för alla.

 

När skickas förlängningslänken ut?

Den skickas ut 28 november. Kontakta Djurgården 29 november om du inte fått länk till din mejl för att förlänga ditt säsongskort.

 

Jag hade säsongskort 2018, men vill byta plats. Hur gör jag?

Då förlänger du inte ditt säsongskort utan väntar tills nyförsäljningen startar 25 januari.

 

Jag hade säsongskort 2018, men vill byta plats. Hur gör jag för att inte riskera att bli av med min nuvarande plats om jag inte hittar någon plats jag hellre vill ha den 25 januari?

Då förlänger du ditt säsongskort på nuvarande platser innan 18 januari och sparar din bokningsbekräftelse. Sedan går du in den 25 januari och ser om det blivit några platser lediga som passar dig. Hittar du platser du hellre vill ha så bokar du upp platserna och väljer betalning mot faktura. När du fått din bokningsbekräftelse, så kontaktar du biljetter@dif.se med dina två bokningsnummer (finns på bokningsbekräftelsen). Då justerar vi betalningarna och flyttar er till era nya platser och släpper upp de gamla till försäljning.

 

Måste jag vara medlem i Djurgården Fotboll för att köpa säsongskort?

Ja, medlemskap i Djurgården Fotboll måste man teckna i samband med köp av säsongskort. Medlemskapet löper 12 månader från det att du betalar. Är du medlem sen tidigare förlängs ditt medlemskap 12 månader från det att det löper ut. Köper du säsongskort i klacken så ska du vara medlem i Djurgården Fotboll och/eller supporterföreningen Järnkaminerna. Medlemskap i Järnkaminerna 2019 kan du teckna i samband med att du köper ditt säsongskort. Medlemskap i Järnkaminerna gäller kalenderår.

 

Vad är MittDIF?

Djurgården har MittDIF som finns på www.dif.se/minasidor. Där uppmanar vi alla djurgårdare att registrera ett konto och se till att kontaktuppgifter är uppdaterade. Där kan man se information om medlemskap och säsongskort. Mina sidor är under utveckling. Här kommer det kontinuerligt olika erbjudanden under säsongen.

 

Var hanterar jag mina biljetter jag köpt?

Alla biljetter som du köper 2019, säsongskort och lösbiljetter hanterar du på ditt konto i biljettsystemet AXS. Den sida där man kan hantera, skicka vidare biljetter och skriva ut nya är http://diffotboll.ebiljett.nu. Från och med februari/mars kommer du kunna se köpta säsongskort och lösbiljetter på ditt konto.

 

Jag har flera säsongskort bokade i mitt namn. Jag vill nu dela upp mina platser så att var och en i mitt sällskap betalar för sin plats. Hur gör jag?

Börja med att logga in med de inloggningsuppgifter som skickats ut via mejl. Bocka för den plats du ska ha och fullfölj betalningen. Sedan skickar du användarnamn, lösenord och länk till dina vänner som bockar för den plats de ska betala och det är viktigt att de fyller i alla sina egna uppgifter innan de betalar, så att platsen registreras och all information hamnar rätt.

 

Är säsongskortet personligt?

Nej, säsongskortet är inte personligt. Får du förhinder att gå på en match så kan du enkelt och smidigt skicka vidare din biljett genom att logga in på http://diffotboll.ebiljett.nu.

 

Vad finns det för tillval när jag köper mitt säsongskort?

Utöver medlemskap i Djurgården, så kan du vid köp av säsongskort göra följande tillval:

Säsongskort OBOS Damallsvenskan för 400 kr (Ordinarie pris 700 kr).

Medlemskap i supporterföreningen Järnkaminerna

 

Ingår biljetter till Svenska Cupen i säsongskortet?

Ja, de två gruppspelsmatcherna på hemmaplan ingår om du köper ditt säsongskort innan 31 december 23:59.

 

Hur får jag mina biljetter till Svenska Cupen?

Under februari kommer vi att aktivera ditt konto för 2019 i biljettsystemet AXS. När det är aktiverat kommer du att få e-post med information om hur du loggar in. När du loggat in första gången kommer du att hitta dina biljetter till Svenska Cupen som du kan skriva ut eller plocka upp i mobilen.

 

Vad är reducerat pris?

Reducerat pris är till för dig som är ungdom, student eller pensionär. Ungdom gäller för dig som är född 1999 eller senare. Är du pensionär måste du kunna visa upp intyg på att du är ålderspensionär eller förtidspensionär. Är du student måste du kunna styrka detta med Mecenatkort.

 

Vid vilken ålder måste man köpa biljett?

Barn 0-6 år går in gratis och behöver ingen biljett. De sitter i knät. Alltså måsta alla från 7 år köpa biljett.

 

När får jag tillgång till att hantera mina biljetter i biljettsystemet AXS?

Under februari aktiverar vi ditt konto och dina biljetter till Svenska Cupen kommer du att hitta på kontot när det är aktiverat. Biljetterna till matcherna i Allsvenskan kommer du att få på ditt konto under mars.

 

När får jag mitt säsongskort hemskickat?

Säsongskorten till Allsvenskan skickas ut under mars månad.

 

Vilka betalningsalternativ finns det för säsongskort?

Du kan betala med Swish.

Du kan betala mot faktura. Du kan dela upp fakturan på en till sex månader.

l