Säsongsummering 2016 – Kevin Walker

Precis som för hela laget blev det ett dynamiskt 2016 för Kevin Walker. DIF-kaptenen fick uppleva både höstspurtstoppar och derbydalar under de 25 allsvenska matcherna som han genomförde centralt på mittfältet under säsongen. Efter det blev det välkommen ledighet med golf i Marbella och släktbesök på Irland under december men innan dess hann Kevin med att summera säsongen som varit.
– Vi får en fantastisk start på året med tre raka sedan går vi in i en tuffare period där vi får kämpa hårt allihopa. Resultaten går inte direkt vår väg och sedan blir det en stor förändring på ledarsidan under sommaren. Efter det gör vi en väldigt stark höst där vi har ett poängsnitt som är i nivå med ett topplag och det är så det ska se ut i framtiden. Så sammantaget ett tufft år som har varit både lärorikt och utvecklande för många i truppen, inklusive mig själv, men jag har njutit av de goda delarna. Framför allt över att vi kunde mobilisera om på slutet, säger Kevin fick samla nya erfarenheter i och med pressen som laget hamnade i under sommaren.
– Det är klart att det är tufft men det tillhör fotbollskarriären. Man möter uppförsbackar ibland i livet och då gäller det att visa lite färg. Det ska vi ta med oss in i nästa år och att vi även tar med lärdomarna från den perioden.

Hur kändes det för egen del med nio poäng (4 mål och 5 assist) under året?
– Det har varit ett bra år för mig personligen. Jag hade en fin form i början och sedan någon missad match där emellan men repade mig och det känns som jag har bidragit på ett bra sätt till laget.

Du kom högre upp i banan under hösten då du fick en ny roll centralt. Hur kändes det?
– Den passade mig jättebra och jag trivdes hur bra som helst. Det blev onekligen bättre för våra forwards också med den rotationen i och med att de fick lite mer avlastning och kanske lite mer trigger från oss bakom. Även presspelet blev tydligare, så det var en härlig roll för mig och jag hoppas att kunna bygga vidare på den nästa år. Jag trivs väldigt bra med att släppa lös och även om man inte vinner bollen varje gång i första pressen så kan den passningen som slås av motståndarna när man satt pressen ofta bli sämre och ge bollvinst senare. Det gav verkligen resultat för oss under hösten och det är kul för min egen del också.

…och nu över till listorna. Årets DIF-mål?
– Det ha ju varit några fina pärlor. För mig personligen är det ju målet borta mot Gefle som ger mig väldigt starka bilder. Det var kul att avgöra där uppe i 91:a minuten. En fin balja med bra förarbete av Tino (Kadewere). Men jag undrar om det var det snyggaste? Kan man välja Olungas på försäsongen mot Ålesund?

Självklart!
– Den borde ju vara med. Men det finns ju flera som Elliots mål , ”Berra” (Daniel Berntsen) har ju en fin strut också, men ändå… Jag väljer Gefle-målet ändå, det var mycket känslor då.

Årets match?
– Antingen Norrköping borta eller Malmö hemma. Jag får väl säga MFF hemma eftersom de vann Allsvenskan och vi tvålade till dom rejält på Tele2 Arena. Det var en riktig skön match att spela.

Årets genombrott i laget?
– Jag får väl säga Olunga, han gör ju tolv mål så det måste bli Michael.

Årets försvarare?
– Elliot Käck, trettio matcher från start säger en del.

Årets lagkompis?
– Det finns många fina lagkamrater. Men tvingas jag välja någon säger jag Moon som har spridit mycket glädje under året. Han hade ett tufft år med skador men var alltid på ett glatt humör och har haft glimten i ögat. Vi kommer att sakna honom på Kaknäs, avslutar Kevin.

Köp säsongskort 2017 - difbiljetter.se/2017

Attachment

l