Se DIF Futsal spela seriefinal i mellandagarna

Futsal seriefinal: Djurgården-Edsbro

När: Måndag 26 december kl.12.30
Var: Eriksdalshallen
Hur: Ses på plats, entré 20:- för vuxna, upp till 16 år går gratis. Senare under dagen spelar DIF Hockey på Globen mot Växjö kl. 16.00 så med tanke på att matchen spelas i Eriksdalshallen på Södermalm hinner man med andra ord med två DIF-matcher den dagen. Dessutom med vältajmad möjlighet till förtäring emellan.

Inför matchen:
I somras startade DIF Futsal upp sin verksamhet (läs mer här) och nu är laget halvvägs in i serien. Hittills har Djurgården klarat av alla utmaningar de ställts inför. Fem matcher, fem segrar och 68 gjorda mål måste ses som ett fullt godkänt facit.

På annandagen har DIF Futsal möjlighet att ta ytterligare ett kliv i resan mot SFL –  Sveriges högsta serie i futsal som motsvarar fotbollens Allsvenska.
Vid seger i seriefinalen mot Edsbro kan DIF Futsal i princip avgöra serien på annandagen då serieledningen blir så pass stor och med ett mycket fördelaktigt matchprogram som återstår. Det blir dock en tuff uppgift eftersom motståndarna Edsbro från Roslagen har en trupp bestående av norra Upplands bästa futsalspelare och är ett mycket svårslaget lag.

Att få spela den matchen inför en storpublik skulle betyda mycket för DIF Futsal, enligt coach David Bergqvist som summerar läget i laget på följande sätt:
– Inledningen av säsongen har gått helt planenligt resultatmässigt. Vår målsättning inför säsongen var tydlig: När tävlingssäsongen drog igång skulle vi vara så pass välförberedda att vi skulle gå in och vinna varje match. Halvvägs in på säsongen har vi lyckats med det och sitter exakt där vi vill, i serieledning. Nu går vi in i ett avgörande skede med Edsbro hemma i Eriksdalshallen på annandag jul. En mycket viktig match och får vi med oss tre poäng  skulle det kunna innebära att serien i princip är avgjord, säger David som fyllt på med lite nytt folk i truppen.
– Förutom våra två nyförvärv från Uppsala har Petter Andersson anslutit till truppen och vi håller även på att slutföra en värvning från SFL. Vi har dock haft sjukstuga senast veckan men innan det tränat på bra. Så vi är väl förberedda och har en hel del nya detaljer i vårt spel som vi ska använda oss av på annandagen. Det känns också oerhört roligt och inspirerande att få leda detta lag som är ett starkt kollektiv, där vi ofta för höra att vi är ett topplag i Sverige. Självklart extra glädjande att få göra det under DIF-skölden med majoriteten av spelare som följt DIF hela sitt liv.

Läs mer om DIF Futsal här: http://www.laget.se/DIFFutsal

 

Attachment

l