Sebastian Andersson klar för IFK Norrköping

 

160222 Djurgårdens Sebastian Andersson under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Djurgården och Ljungskile den 22 februari 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Djurgården och IFK Norrköping är överens om en övergång och Sebastian Andersson lämnar nu DIF för att omgående ansluta till Peking.

Efter flitigt förhandlande har Djurgården och IFK Norrköping kommit överens om en omedelbar övergång där DIF:s anfallare Sebastian Andersson nu får Nya Parken som ny hemmaplan. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är nöjd med att få uppgörelsen i hamn och är övertygad om att den blir fördelaktig för alla inblandade parter.
– ”Basse” har ju haft en bra statistik sedan han kom. Han har gjort 16 mål i sina 39 tävlingsmatcher för DIF och haft en fin vår i år, en bra kille med en väldigt professionell inställning. Men vi hamnade i en situation när vi kom in i 2016 där det skulle bli någon slags förändring på vår forwardssida eftersom vi tog in två nya spelare. Så det är klart att det har ryktats och spekulerats och nu när Norrköping kom in och visade ett klart intresse så var det den prioritering vi gjorde. Vi tackar Sebastian för hans insatser i Djurgården och önskar honom ett stort lycka till i Norrköping där han har möjlighet att spela Champions League under året, summerar Bosse.

För Sebastian själv ges det som sagt en möjlighet till både Europaspel och en intressant utmaning i att gå in i säsongen som regerande allsvenska mästare, även om det var ett beslut som krävde en viss betänketid.
– Jag har trivts väldigt bra i Djurgården med alla spelarna och ledarna där jag kommit in bra i fotbollslivet på Kaknäs. Men sedan dök den här möjligheten upp som också kändes lockande och då fick jag överväga vilket som kändes bäst. Efter att ha funderat i förra veckan föll ändå valet på att gå till IFK Norrköping vilket är en stor chans för mig och en spännande utmaning. Men jag är som sagt väldigt glad över min tid i Djurgården och tar med mig många fina minnen från min tid här, summerar Sebastian.

Djurgården Fotboll tackar Sebastian för hans insatser i föreningen och önskar ett stort lycka till i den fortsatta karriären.

Attachment

l