Seger i genrepet mot Bodö

Djurgården – Bodö/Glimt 3-1 (0-0)

1-0 Kevin Walker (55, straff)
1-1 Håkon Ejven (85)
2-1 Aliou Badji (87)
3-1 Självmål (90)

Domare: Stefan Johannesson
Varningar DIF: Jesper Karlström
Laget:
Tommi Vaiho
Felix Beijmo, Jonas Olsson, Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson
Haris Radetinac, Kevin Walker, Jesper Karlström, Dzenis Kozica (El Kabir, 56)
Kerim Mrabti (Jawo, 84), Tino Kadewere (Badji, 64)

Avbytare: Oscar Jonsson, Matteo Catenacci, Daniel Johnsson, Othman El Kabir, Aliou Badji,  Amadou Jawo.

Matchrapport

Djurgården avslutade sin obesegrade försäsong med att besegra Bodö/Glimt med 3-1. Ett straffmål, ett självmål och ett drömmål från Aliou Badji säkrade vinsten. 

Med Svenska Cupen runt hörnet genrepade Djurgården mot norska Bodö/Glimt under DIF-dagen Vinter på Tele2 Arena. Özcans startelva gav vissa indikationer om en kommande uppställning i cupen där det var glädjande att se Haris Radetinac från start efter att han missat ett par tidigare försäsongsmatcher pga diverse skavanker.

Djurgården inledde piggt med större bollinnehav och hade ett par farliga framstötar medan norrmännen visade prov på kvicka omställningar.Det blårandiga spelövertaget omsattes dock inte i några målchanser förrän med kvarten spelad då Tino Kadewere hade ett hyfsat farligt avslut i bra läge som gick en bit över.

Men gästerna replikerade med kännetecknande ”glimtar” av offensiv och hade en riktigt farlig framstöt av svenske anfallaren Amor Layouni vars skott styrde centimetrar utanför. På den efterföljande hörna fick sedan Vegard Leikvoll Moberg nicka alltför ostört men Tommi Vaiho stoppade akrobatiskt bollen på mållinjen.

Halvlekens bästa målchans skulle sedan komma i 26:e minuten när Kevin Walker klev fram på en frispark efter att Kerim Mrabti blivit fälld strax utanför straffområdet, Träffen var utsökt men bollen, som var utom räckhåll för Simon Thomas i Glimt-kassen, tog i stolpen.

Nästan lika nära var Kerim Mrabti med ett giftigt skott i 38:e mintuten och strax efter serverade Kerim en pass till Dzenis Kozica vars avslut gick ett par decimeter över ribban.

Närmare än så kom dock inte något av lagen och det var mållöst i halvtid med lite mersmak för Djurgården som hade ett större spelövertag och bollinnehav.

Inga byten i paus och Djurgården fortsatte att försöka dyrka upp norrmännens tighta defensiv. Belöning skulle också komma i form av en straffspark när Kerim vältes omkull i straffområdet.

Kevin Walker var hur säker som helst vid elvameterspunkten och dunkade in 1-0 bakom Thomas med 55 minuter spelade.

I samband med målet kom också första bytet för DIF där Othman El Kabir klev in istället för Kozica. Bodö försökte flytta upp men det var de för dagen vitklädda blåränderna som behöll bollinnehavet och skapade mest tryck framåt.

I 64:e minuten var det sedan dags för publikfavoriten Aliou Badji att kliva in i matchen och DIF malde på framåt. Spelsugne Haris Radetinac hotade sedan med en högerkanon i 69:e minuten och Djurgården hade bra kontroll på matchen.

Därefter blev det inte alltför många händelser att rapportera om medan matchen puttrade på förutom en till synes mycket stabil DIF-defensiv. Dessvärre höll den inte riktigt hela vägen utan i en snabb Bodö-omställning blev Håkan Ejven frispelad framför mål och kunde enkelt vinkla in bollen.

Kanske inte helt logiskt sett till matchbilden men det skulle bli en härlig avslutning ändå. Haris Radetinac drev framåt i en omställning och slog en perfekt boll till Aliou Badji som klippte in 2-1 för DIF med en majestätisk volley i 87:e minuten.

Enormt jubel över drömmålet och formtoppade Othman krönte sedan ett starkt inhopp med ett snyggt dribblingsnummer på vänsterkanten där hans flacka inspel styrdes in i mål via ett Bodö-ben.

Det var också det sista som hände i matchen och Djurgården går därmed obesegrade genom försäsongen. Ett starkt facit för tränare Özcan Melkemichel som summerade dagens insats på följande sätt:
– Jag tycker att våra första tjugo minuter är bra då vi har ett väldigt kompakt och aggressivt försvarsspel där vi också pressar ganska högt i perioder. Efter det så har vi en mellanperiod där vi ligger lägre och är lite passiva. Bodö kommer in i matchen på ett annat sätt och skapar en del farligheter.  Men sista 5-7 minuterna i första så kommer vi tillbaka och skapar några möjligheter. Framför allt var jag nöjd med farten vi hade i anfallsspelet första tjugo och sista fem minuterna.
– I andra halvlek är det lite mer ställningskrig. Vissa perioder har vi kontroll, andra har de kontrollen. På slutet såg vi några trötta spelare som inte spelat på länge och framför allt inte nittio minuter. Men vi vinner matchen och det är alltid skönt. Sedan har vi också saker som vi ska jobba med och bli ännu bättre på men det finns mycket som vi kan ta med oss från den här matchen.

 

Attachment

l