Seger i genrepet mot BP

BP – Djurgården 0-1 (0-0)

0-1 Jacob Une Larsson (66)

Varningar DIF: Inga
Domare: Mohammed Al-Hakim
Laget:
Tommi Vaiho
Niklas Gunnarsson, Marcus Danielson, Jacob Une Larsson (k), Johan Andersson
Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad (Karlström, 45), Kevin Walker, Haris Radetinac (Chilufya, 45)
Aliou Badji (Finndell, 76) , Dzenis Kozica (Kistoffersen, 64)
Avbytare: Oscar Jonsson, Daniel Johnsson, Patrik Petterson Hafoka, Edward Chilufya, Hampus Finndell, Jesper Karlström, Julian Kristoffersen.

Matchrapport:

Djurgården fortsatte segerparaden inför den allsvenska premiären med en uddamålsseger i genrepet mot BP där Jacob Une Larsson nickade in matchens enda mål.

Efter resan hela vägen till final i Svenska Cupen körde Djurgården ett sista genrep inför den allsvenska premiären. BP stod på andra planhalvan på Grimsta mot ett Djurgården med några spelare borta på landslagsuppdrag och en del andra med ett behov av vila och återhämtning.

Dock stod en stark blårandig startelva redo att kicka igång matchen iförde de nya matchtröjorna. Men någon egentlig kickstart blev det inte utan mer utan mer utav en trevande start där lagen kände på varandra innan det blårandiga maskineriet sakta skulle börja rulla igång.

Med kvarten spelad hettade det sedan till när Haris Radetinac spelade fram en djupledslöpande Johan Andersson vars flacka skott räddades skickligt av Nikola Petric i BP-kassen. Strax därpå kom ett nytt jätteläge där Aliou Badji spelade fram en helt friställd Dzenis Kozica som sannolikt inte var helt nöjd med sitt avslut som rullade utanför öppet mål.

DIF hade trycket nu under en lång period och näste man att gå på avslut blev Kozica som prickade stolpen på en smart framspelning av Jonathan Ring.

Tommi Vaiho hade en lugn eftermiddag under första fyrtiofem bortsett från en småfarlig hörna i 8:e minuten. BP-keepern Nikola Petric hade desto mer att göra men behövde inte ingripa när Badji rullade fram Ring i fin läge vars skott tyvärr gick en bit över.

Ring var sedan nära igen i 41:a efter ny fin pass från duktige framspelaren Badji men skottet gick metern utanför och första halvleken slutade mållös.
– Vi spelar ganska bra och skapar riktigt heta chanser. Jag får en bra passning från Badji missbedömer bollen lite där och sedan har jag ett skott i stolpen också. Offensiv gör vi det riktigt bra och även defensivt likaså så jag tycker att vi har bra kontroll på matchen. Vi är luriga runt straffområdet så det är bara att fortsatte med det och öka skärpan i avsluten så kommer vi att göra mål, sa Dzenis Kozica i pausen.

Özcan Melkemichel tog ett par byten i halvtid där Jesper Karlström och Edward Chilufya kom in samtidigt som Ulvestad och Radetinac klev ut. Chilufya var het och fick omgående ett fint läge utanför straffområdet men ”Tigern” drog skottet utanför.

Strax utanför gick även Johan Anderssons avslut i bra läge kort därpå efter ännu en strålande framspelning från Badji. Men det var ändå inte riktigt samma offensiva tryck som i första halvleken där BP nu bjöd på starkare motstånd och även hade mer etablerat spel i offensiven.

Djurgården skulle dock få lite retroaktiv utdelning för övertaget totalt sett. Det var nära redan innan när Petric gjorde en kanonräddning på Niklas Gunnarssons nick efter en Walker-hörna. Men på efterspelet av hörnan kom äntligen ledningsmålet. Jesper Karlström slog ett perfekt inlägg och Jacob Une Larsson, som dröjde kvar efter hörnan, steg till väders och skallade distinkt in bollen i mål.

Strax därpå var Chilufya väldigt nära tvåan efter inlägg från Niklas Gunnarssons men Petric stod för en grym fotparad på ”Tigerns” avslut.

Fler byten följde där Julian Kristoffersen kom in samtidigt som Kozica klev ut. Djurgården var i förarsätet med bra kontroll på skeendena men det var ett bedrägligt lugn.

BP blixtrade till med kvarten kvar och Marcus Danielsson fick agera räddande ängel när han rensade Alexander Nilssons skott på mållinjen. En fin prestation från ”Mackan” som överlag stod för en väldigt stabil insats i backlinjen hela matchen.

Ytterligare ett byte blev det när Hampus Finndell ersatte Badji i 76:e och den 17-årige mittfältstalangen visade pigga ben, bjöd på kreativitet och var inblandad i mycket i offensiven.

Fler lägen skulle komma för DIF när Julian Kristoffersen fick en rejäl gratischans då Petric rensade ett hemspel rakt på norrmannen. Julians avslut stoppades emellertid av Petric som lyckades rädda upp sitt misstag.

Mot slutet lyfte BP upp spelet och forcerade för en kvittering. Hemmalaget skapade en del hyfsade lägen men Djurgårdens defensiv påminner om ett ointagligt blårandigt fort just nu och efter tre övertidsminuter blåste domare Al-Hakim av och Djurgården tog därmed sjätte raka segern med tillhörande nolla bakåt.

Det blev också ett bokslut över en försäsong med elva raka matcher utan förlust och även om Özcan var glad över segern vill han helst tona ner DIF-haussen inför en tuff allsvensk inledning som väntar borta mot Östersund.
– Det finns en del saker som vi kan ta med oss från den här matchen. Vi håller nollan igen och vi skapar en hel del målchanser men vi bör göra fler än ett mål. Några av chanserna är för bra för att det inte ska bli mål. Samtidigt är det ganska många nya spelare i startelvan men periodvis gör vi en hyfsat bra match, sa Özcan som kunde glädjas åt en ny nolla bakåt.
– Vi har ett arbetssätt som alla kan och sedan gör Marcus Danielsson en otroligt bra insats där bak i hans första match från start. Nu har vi haft en bra försäsong men det är historia nu och det gäller att vi är ödmjuka och inte lyssnar för mycket på att det snackas om att Djurgården är bra just nu. Vi börjar med en tuff match borta mot Östersund. Men vi ser verkligen fram emot Allsvenskan och nu handlar det som sagt om att vara ödmjuka och jobba hårt, summerar DIF-tränaren.

Attachment

l