Seger i toppmötet mot Peking

IFK Norrköping-Djurgården 0-1 (0-0)

Varningar DIF: Kerim Mrabti (missar nästa match)
Domare: Bojan Pandzic
Publik: 11620
Laget:
Andreas Isaksson (Vaiho, 46)
Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Elliot Käck
Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström, Othman El Kabir
Kerim Mrabti (Radetinac, 85), Gustav Engvall (Badji, 70)
Ej inbytta: Jonathan Augustinsson, Souleymane Kone, Marcus Hansson, Tino Kadewere.

Matchrapport:

Kerim Mrabti nickade in matchens enda mål vilket gav seger med 1-0 i det dramatiska toppmötet mot IFK Norrköping. Därmed kliver Djurgården upp som tabelltvåa och har skaffat ett utmärkt utgångsläge i kampen om Europaplatserna.

Viktiga poäng stod på spel i toppmötet på Östgötaporten där Djurgården fick tillbaka Gustav Engvall i anfallet. Den återvändande strikern gjorde mycket nytta framåt med djupledslöpningar och bollvinster och visade också att han blir viktig faktor under hösten.

Det var en aggressiv start av DIF  i matchen som inleddes med att Kerim Mrabti drog på sig en tidig varning. Han missar därmed nästa match och det skulle bli lite mer oflyt för Kerim i halvlekens bästa målchans strax efter:
DIF kom tre mot en efter att Gustav Engvall snott åt sig bollen, la upp den till Magnus Erikson som släppte bollen till Mrabti för skott. Tyvärr stod David Mitov Nilsson för en riktigt vass räddning och på Kerims avslut.
– ”Gurra” gör ett bra jobb och sedan blir det ganska tight för ”Mange” så han spelar den till mig. Jag får ett bra läge men Mitov är på den och den kanske borde gå in, sa Kerim till C More om chansen.

Målchanserna började radas upp nu och Magnus Eriksson rensade i grevens tid efter en farlig hörna från hemmalaget. I anfallet efter raidade sedan ”Mange” fram i Pekings straffområde och var ytterst nära att få fram bollen till en fristående Engvall i boxen.

I 18:e var det Norrköpings tur att oroa när Andreas Blomqvist inte fick tån på Tkalkics inspel vilket ställde Andeas Isaksson som fick sträcka ut rejält för att tippa bollen utanför.

Intensiteten var fortsatt hög och båda lagen skapade lägen där Niklas Gunnarsson var nära att bli målskytt i efterspelet på en hörna men skottet blockerades på mållinjen. Även Felix Beijmo, som stod för en stark insats, hann med att testa Mitov Nilsson med ett tungt, lurigt skott innan domare Bojan Pandzic satte pipan i munnen efter 45 minuter.
– Det är lite blandade känslor. Det är kamp och dueller där vi har haft några bra lägen att sätta dit bollen. En öppen match och det känns kul, sa Kerim Mrabti om halvleken i pausen.

Mindre kul var dock att Andreas Isaksson tvingades kliva av i halvtid med en känning i låret (mer info om skadan kommer) men Tommi Vaiho fanns redo att gå in och ta plats mellan stolparna. Hemmalaget inledde starkast och etablerade ett visst tryck under de första minuterna men sedan tappade matchen fart och det blev mer ställningskrig.

Men i 62:a minuten hettade det till igen när David Moberg-Karlsson sköt precis utanför Vaihos vänstra stolpe. Och ännu hetare skulle det bli strax därpå. Kim Källström stegade fram och slog en av sina patenterade, luriga frisparkar där Kerim Mrabti fanns på plats i straffområdet och skarvade in 1-0 för Djurgården.

Vilt jubel bland de tillresta DIF-supportrarna och tempot vreds upp igen i matchen. Özcan passade även på att byta in Aliou Badji istället för Gustav Engvall. Badji inledde piggt och skulle också haft en straff när han kapades i straffområdet i 74:e minuten. Domare Pandzic var dock av en annan åsikt och valde att fria.

DIF skapade en del lägen och även Tommi Vaiho fick jobba hårt och sträckte ut på Simon Skrabbs skott. Norrköping fortsatte att jaga kvittering medan Djurgården bevakade ledningen och Vaiho stod för en ny grym räddning på Kalle Holmbergs skott kort därpå.

I anfallet efter fick sedan DIF en gyllene möjlighet att avgöra matchen. Badji snodde bollen framför en utrusande Mitov Nilson, ångade på mot mål där IFK-försvararen Linus Wahlqvist på något märkligt sätt lyckades rädda bollen från att gå in i mål.

Minuterna tickade och Haris Radetinac kom in istället för en tröttsprungen Kerim Mrabti. Badji fortsatte att oroa och skapa farligheter i omställningarna och var nära på nytt i 87:e minuten. Mer oro blev det också när Felix Beijmo gick omkull i straffområdet efter en duell och signalerade för byte. Det såg inte bra ut och Felix fick föras bort från planen med bår, mer info om skadan kommer så fort bekräftad information finns tillgänglig.

Norrköping forcerade hårt mot slutet och i andra övertidsminuten var det riktigt farligt när Jon Gudni Fjoluson fick skottläge i boxen och drog bollen millimeter utanför stolpen. Om möjligt ännu närmare kom Gudmundur Thorarinsson som drog en frispark i ribbans underkant men ett vilt kämpande DIF-försvar fick undan bollen till slut och efter dryga sex övertidsminuter kunde blåränderna och de många tillresta DIF-supportrarna skrika ut sin segerglädje.
– En himla härlig stämning och alla krigar till sista sparken så det här var väldigt kul, sa kapten Källström till C More om segern och inramningen vilket också Özcan Melkemichel kunde intyga. DIF-tränaren var självklart också nöjd med de tre poängen men medgav att marginalerna var på Djurgårdens sida idag och tyckte att segern kunde säkrats tidigare.
– Det viner några bollar kring vår målställning på slutet så där har vi lite flyt men vi ska döda matchen tidigare när vi har 1-0 och de lyfter mycket folk. Då har vi några kontringar där vi ska göra det bättre och det fanns en straffsituation att diskutera också. Hade vi haft lite kyla hade vi kunnat reda ut saker och ting på ett annat sätt istället för att ha hjärtat i halsgropen, sa Özcan till C More efter matchen.

Nu närmast väntar hemmamatch mot Halmstad i kampen om Europaplatserna, se till att vara på plats då.

Attachment

l