Seger mot Danmark för DIF-trion

Det fanns tre djurgårdare med från start när Sverige besegrade Danmark med 1-0 under sista matchen på januariturnén.

Jacob Une Larsson tog plats i mittförsvaret, debuterande Jesper Karlström fördelade bollar som central mittfältare och Kerim Mrabti spelade till vänster på mittfältet.

Den sistnämnde var nära att än en gång bidra med en assist – som han gjorde mot Estland senast – när han serverade ett fint vänsterinlägg till Johan Larsson vars nick dock gick i stolpen. En riktigt vass chans under en i övrigt bra halvlek, enligt Kerim.
– Jag tycker att vi kommer in i det bra och hittar fina kombinationer i mitten när vi väl får loss Danmark i deras press. Vi har några chanser men får inte in bollen och sista kvarten tar Danmark över matchen. Det är en tuff match och det gäller att vi tar vara på våra chanser. Vi vill åka härifrån med en vinst, sa Kerim till C More i pausen.

Han skulle få rätt även om det skulle dröja till övertid innan segermålet kom genom Gustav Nilsson. Innan dess var Kerim nära assist igen när han spelade fram David Moberg Karlsson i andra halvleken. Kort därpå tackade Jesper Karlström för sig i 65:e minuten efter en stabil insats på mittfältet där ”Karlis” visade fina kvaliteter.

Det gjorde även Jacob Une Larsson som spelade hela matchen på ett övertygande sätt i mittförsvaret. Allt som oftast rätt i positionerna och med ett antal fina brytningar i bagaget kunde ”Jake” kliva av planen med nollan intakt bakåt.

Glädjande är även att alla tre DIF-spelare återvänder välbehållna och nu kan förbereda sig för träningslägret i Sydafrika som startar den 16 januari.

Attachment

l