Seger mot ÖSK för U21

U21-allsvenskan
Örebro SK-Djurgården 1-3 (1-1)
1-0 (13)
1-1 Jonathan Ring (23)
1-2 Julin Kristoffersen (69)
1-3 Oscar Pettersson (88)

Laget
Tommi Vaiho
Johan Andersson, Daniel Johnsson (Patrick Pettersson Hafoka, 71) , Alexander Abrahamsson, Matteo Catenacci
Edward Chilufya (Oscar Pettersson, 52), Oliver Granberg, Noel Holm (Henry Sletsjöe, 71), Jonathan Ring
Aliou Badji, Yura Movsisyan (Julian Kristoffersen, 46)

 

Matchrapport:

Det var ett Djurgården i stort behov av poäng som begav sig till Behrn Arena för fjärde matchen i U21 Allsvenskans norra grupp. Ett stark lag stod redo med gott om A-lagsspelare och en mycket intressant debut för nye strikern Yura Movsisyan som var redo för första tävlingsmatchen sedan ankomsten.

Djurgården hamnade tidigt i underläge, men fick ordning på spelet och kunde ganska säkert vända till seger efter tre fina mål. Det var Djurgårdens första seger på fyra matcher och otroligt viktiga poäng för att hänga med i kampen om en slutspelsplats.
– Vi får en tuff inledning av matchen där vi inte hittar rätt i positionerna och Örebro för enkelt kan komma runt oss, framför allt på högerkanten, och det är också så de kan ta ledningen. Men efter en kvart kommer vi allt bättre in i matchen och börjar skapa farligheter genom Jonathan Ring, Edward Chilufya och Jura Movsisyan. Det leder till att Ring kan kvittera efter en fin framspelning av Johan Andersson. I pausen pratar vi om att hålla ihop laget och inte släppa till ytor inom laget utan att hålla dem utanför oss, och det löser vi väldigt bra. Jag tycker att vi har kontroll i andra halvlek, de skapar inte mycket och vi kan göra två fina mål och ta med oss tre viktiga poäng, sa coachen Hugo Berggren.

Jura Movsisyan gjorde sin första tävlingsmatch i Djurgården och spelade första halvlek.
– Det var hans första matchminuter sedan oktober. Han kommer till många målchanser och det är en styrka i sig. Samtidigt coachar och peppar han sina lagkamrater på ett föredömligt sätt. Men han har en bit kvar till allsvenskt tempo, menade Hugo.

 

Attachment

l