Seger mot ÖSK i genrepet

Örebro-Djurgården 1-2 (0-1)

0-1 Othman El Kabir (9, straff)
1-1 Nahir Besara (82)
1-2 Niklas Gunnarsson (89)

Varningar DIF: Inga
Domare: Mohammed Al-Hakim
Laget:
Andreas Isaksson
Jonathan Augustinsson (Enström, 44), Niklas Gunnarsson, Souleymane Kone, Elliot Käck
Magnus Eriksson (Jawo, 65), Kevin Walker, Kim Källström (K) (Radtinac, 45), Othman El Kabir
Jesper Karlström (Tasic, 74), Aliou Badji (Badji, 65)
Bänk: Tommi Vaiho, Marcus Enström,  Filip Tasic, Haris Radetinac, Haruna Garba, Amadou Jawo

Matchrapport:

Djurgården besegrade Örebro med 2-1 i genrepet inför omstarten efter straffmål av Othman El Kabir och sent nickmål från Niklas Gunnarsson.

Djurgården begav sig till Behrn Arena för att genrepa mot ÖSK inför den allsvenska omstarten. Dock med en kraftigt decimerad trupp där åtta spelare saknade pga av skador, sjukdomar, landslagsspel m.m.

Ett test av bredden i truppen med andra ord och den nykomponerade backlinjen fick jobba hårt inledningsvis. Örebro skapade tryck direkt och Andreas Isaksson fick visa klassen omgående med en räddning av högsta klass på ett lurigt skott.

Hemmalaget hade dock svårt att omsätta trycket till mål och istället var det Djurgården som skulle ta ledningen i 9:e minuten. Jesper Karlström puttades omkull i straffområdet och domare Al-Hakim pekade på straffpunkten. Exekutör blev Othman El Kabir som kyligt placerade in bollen i nät.

Målet förändrade inte matchbilden nämnvärt utan det var Örebro som fortsatte att hålla i taktpinnen och hemmalaget skapade mängder av chanser. Men skärpan var inte på topp hos ÖSK-spelarna och Viktor Sköld, som missade två utmärkta nicklägen, och när avsluten väl gick på mål fanns Isaksson på plats och räddade.

Djurgården hade inte mycket framåt men Jonathan Augustinsson stod för ett farligt inspel från höger efter ett fint anfall i 42:a minuten som var ytterst nära att nå fram till jagande Aliou Badji på topp.

Strax därpå fick dock Augustinsson tacka för sig efter en vrickning av foten, mer information om hans fysiska status kommer på dif.se så fort det finns besked.

Marcus Enström klev in och ersatte Augustinsson och mycket mer hände inte efter det i en halvlek där DIF helt klart inte var på topp. Özcan Melkemichel, för dagen på läktaren pga av sjukdom, sammanfattade halvleken på ett mycket koncist sätt:
– Skit, det är vad man kan säga om halvleken. Först och främst finns det några grejer som är fundamentala inom fotbollen: inställning och rörelse. Vi börjar med att ta tag i de sakerna så ska det nog bli bättre i andra halvlek, summerade Özcan.

Özcan skulle få gehör och i andra halvleken blev det sedan dags för en efterlängtad A-lagscomeback. Haris Radetinac gjorde sin första match på över ett år och klev in till höger på mittfältet samtidigt som Kim Källström klev av och Jesper Karlström gick in centralt.

Klarspråk i omklädningsrummet verkade ha gett effekt och det var bättre fart på DIF nu med mer bollinnehav och betydligt bättre rörelse. Med knappa timmen spelad kom sedan ett riktigt bra läge för DIF att utöka där ett välregisserat anfall slutade med ett inlägg från Kevin Walker som Othman El Kabir bredsidade mot bortre stolpen. Även ÖSK har dock en skicklig målvakt i Oscar Jansson som parerade skottet.

För Djurgårdens del återfanns Tommi Vaiho mellan stolparna under andra halvleken och han fick en del att jobba med även om det var betydligt jämnare chansfördelning. Dessvärre skulle ÖSK få ett mål till slut när Nahir Besara satte 1-1 i 82:a minuten. Inte helt ologiskt sett till matchbilden men DIF:s vana att plocka trepoängare på Behrn Arena var fortfarande en faktor att räkna med.

Läget kom i 89:e minuten efter att Othman El Kabir jobbat till sig en frispark på vänsterkanten. Kevin Walker klev fram och slog en vältajmad serve som Niklas Gunnarsson mötte med pannan vid främre stolpen. 2-1 till Djurgården och tre övertidsminuter senare satte Al-Hakim pipan i munnen och blåste av matchen.

Seger i genrepet och även om prestationen inte var helt klockren så var det en välkommen seger och genomkörare inför den allsvenska omstarten mot Kalmar den 3 juli på Tele2 Arena.
Se till att vara på plats då när tre nya poäng ska bärgas.

 

Attachment

l