Sen kvittering kostade segern mot Vittsjö

 

Djurgården–Vittsjö 1-1 (1-0)

Domare: Laura Rapp
Laget:
Gudbjörg Gunnarsdottir
Freja Hellenberg, Petronella Ekroth, Kim Sundlöv, Hallbera Gisladottir
Michelle Wörner (Lundqvist, 79), Katrin Schmidt, Johanna Rytting Kaneryd, Annika Kukkonen
Madeleine Stegius (Norlin, 72)
Mia Jalkerud
Ersättare: Lovisa Camel (mv), Hanna Lundqvist, Patrycja Jerzak, Alexandra Höglund, Tempest-Marie Norlin
Ej aktuella: Emilia Brodin, Filippa Pettersson, Julia Westergren, Liza Moazzeni och Sheila van den Bulk, samtliga skadade.

DIF såg ut att gå mot tre sköna poäng efter ett mål av Katrin Schmidt men gästerna kvitterade i 88:e minuten.

Djurgården klev ut på ett soligt Stadion för att jaga tre nya poäng med hopp om en tredjeplats i potten. På topp fanns firma Stegius/Jalkerud och duon var som vanligt på hugget och nära att bryta dödläget i 19:e minuten med en farlig chans.
Inget mål där dock och strax efter var det Djurgårdens tur att andas ut när slarv i backlinjen bjöd Vittsjö på en gratischans som inte resulterade.

Men det var DIF som skapade mest och efter ett fint läge i 34:e minuten skulle det efterlängtade ledningsmålet komma till slut. Madeleine Stegius drev upp, passade vidare till Michelle Wörner som i sin tur hittade en framrusande Katrin Schmidt som tryckte en 1-0 precis innan halvtidspausen.

I andra halvlek fortsatte DIF-trycket och Kukkonen prickade ribban med efterföljande chanser men bollen ville inte in. Djurgården fortsatte att äga matchen och de flesta ställde nog in sig på en hemmaseger men dessvärre hade Vittsjö andra planer.

I 88:e kom en olycklig kvittering och strax därefter blåste domaren Laura Rapp av matchen. Tre poäng blev till ett och DIF får ta nya tag mot KIF Örebro borta den 30 oktober.

Attachment

l