Sent segermål i Sandviken

Sandviken – Djurgården 1-2 (0-1)
0-1 (30) 0-1 Edward Chilufya
1-1 (55) Jonathan Hellström (straff)
1-2 (92) Besard Sabovic
Publik: 1065
Gula kort, DIF: Niklas Gunnarsson, Hampus Finndell
Djurgårdens lag: Vaiho (Jonsson, 46)– Olsson, Gunnarsson (Une Larsson, 46), Danielson (Pettersson Hafoka, 46), Augustinsson (Catenacci, 46) – Chilufya, Karlström (Sabovic, 46), Mrabti (k) (Finndell, 46), Ring (Pettersson, 46) – Badji (Granberg, 65), Kadewere (Ehn, 46)
Ersättare: Jonsson, Une Larsson, Catenacci, Pettersson Hafoka, Finndell, Sabovic, Pettersson, Granberg, Ehn

Sandvikens IF fyller 100 år och inledde sitt firande med att möta Djurgården i en träningsmatch. Tillställningen blir säkert mer ihågkommen som en trevlig sommarkväll på Jernvallen än en fantastisk fotbollsmatch, men för Blåränderna blev det åtminstone en lyckad avslutning med ett segermål, 2-1 av Besard Sabovic, i den 92:a minuten.

– Vi har tränat tufft den senaste tiden och mötte Göteborg för bara några dagar sedan, men det är alltid roligt att bryta av träningsperioderna med att spela match, sa DIF-tränaren Özcan Melkemichel strax innan avspark.

I den första halvleken matchade Djurgården en elva med uteslutande A-lagsspelare och det var också då som det skapades flest målchanser. En av dessa resulterade då Edward Chilufya prickade in 1-0 efter en halvtimmes spel. Jonathan Ring (bilden ovan) hade stor del i målet då inspelet från hans vänsterkant var magnifikt.

Precis innan nätkänningen hade Chilufya haft en jättechans att nicka DIF till ledning, men annars stod Sandviken, som ligger på 13:e plats i division 1 norra, upp bra mot det allsvenska motståndet. Förre DIF-tränaren Pelle Olsson var säkert nöjd med spelare som René Makondele (dubbel svensk mästare i Djurgården), Jens Åberg (juniorspelare i DIF), 17-årige målvakten Elias Lindgren och Jonathan Hellström. Bästa Sandviken-chansen hade Viktor Nordin vars skott ändrade riktning på Djurgårdens högerback Johan Andersson och snuddade stolpen på väg ut till hörna. Strax innan tvingades Niklas Karlström ta ett gult kort för laget när hemmalagets Marcus Hägg var på väg igenom.

Djurgården gick till halvtidsvila med 1-0-ledningen och då hade åtta av spelarna spelat färdigt för kvällen. I och med att även Aliou Badji byttes ut efter en dryg timme var det bara två DIF-spelare (målskytten Edward Chilufya och Johan Andersson) som fullföljde hela matchen.

Sandviken tog över medan många av de inbytta Djurgårdsspelarna kämpade för att komma in i matchen. I den 55:e minuten drogs Marcus Hägg ner i straffområdet av Matteo Catenacci och på den efterföljande straffsparken var Jonathan Hellström (72 allsvenska matcher för Gefle) säkerheten själv.

Blåränderna, som avlutade matchen med fem U19-spelare på planen, lyckades jämna ut spelet och fick lite hjälp av att även Pelle Olsson gjorde ett flertal byten för att lufta spelare. I den 80:e minuten fick Oscar Pettersson till ett lurigt skott som kunde ha resulterat men annars var målchanserna lätträknade. Båda lagen gick emellertid för ett segermål vilket ledde fram till ett omställningsläge i den 92:a (!) minuten där Djurgården kom i anfall tre mot två. Edward Chilufyas passning till Besard Sabovic levererades i precis rätt läge och mittfältaren hade bara att raka in bollen i tomt mål.

DIF tog därmed andra raka 2-1-seger under VM-uppehållet. Den tredje och sista träningsmatchen spelas nästa lördag den 30 juni då Århus kommer till Stockholm för den årliga Stadionmatchen. Köp biljett på difbiljetter.se (länk).

Attachment

l