Sheila van den Bulk skadad

Sheila van den Bulk under försäsongen 2017. Foto: Johan Sahlén

Sheila van den Bulk blir borta från spel i några veckor efter att ha ådragit sig ett benbrott i armen i matchen mot Kristianstad. Mittbacken, och målgöraren från straffpunkten, spelade flera minuter av matchen med bruten arm.

Det var bara några minuter kvar av matchen i söndags när Sheila van den Bulk fick en spark på armen i en närkamp och tvingades kliva av plan för att undersökas. Ställningen var 2-1 till Djurgården men hemmalaget hade varit tillbakapressat under större delen av andra halvleken av Kristianstad och ledningen kändes allt annat än bergsäker. En ivrig Sheila var snabbt tillbaka i spel efter skadan men hade märkbart ont. Järnkaminen från Holland tvekade dock inte och fortsatte göra sitt yttersta för att Djurgården skulle plocka hem tre poäng. Efter matchen blev det raka vägen till sjukhuset och där bekräftades frakturen.

–Jag har brutit ett litet ben i underarmen och ska opereras på fredag. Jag fick valet att antingen ha ett gips på i sex veckor eller opereras och rehabiliteras snabbare. Så det var ett lätt val, berättar Sheila.

Berätta om situationen i matchen när du fick skadan?

– Matchen var nästan slut när Kristianstad kom med ett anfall. Jag såg att jag var den närmaste spelaren så jag gick mot bollen för att blocka skottet. Motspelaren kom in för hårt och okontrollerat. Hon lyfte benet alldeles för högt och jag fick en spark på armen. Jag kände direkt att det nog hade gått ganska illa.

Vad tänkte du då?

– Jag kände ju att någonting sprack, och en lagkamrat sa att hon hörde ett sånt ljud. Men jag kunde röra mina fingrar och handleden så jag var inte säker på hur illa det var. Sen tänkte jag på de senaste matcherna där vi har släppt in mål och tappat poäng i slutminuterna och då ville jag in i spel igen. Jag ville hjälpa laget.

Du spelade flera minuter med en bruten arm och var till och med inblandad i närkamper, då är man en ganska tuff spelare.

– Jag ville bara in i spel och få bort bollen, jag höll inte tillbaka. Om jag tänker på det nu är det klart att jag hade kunnat ramla eller så, då hade det kunnat bli värre. Men nu gick det ju bra som tur var.

När är du tillbaka i spel?

– Jag vet inte riktigt, vi får se vad läkaren säger efter operationen. Men jag hoppas att det ska läka på några veckor. Förhoppningsvis läker såret fort och de kan göra ett gips eller ett skydd som jag kan spela i, avslutar Sheila.

Huvudtränare Joel Riddez kommenterar skadan:

– Det är bra att hon fick operationstid så fort och att hon antagligen inte blir borta längre än tre veckor. Att spelare skadas är sådant som händer och man måste räkna med att det blir skador. Sen är det riktigt synd att det hände just Sheila, hon har varit borta ett tag och precis kommit i form. Jag tycker att hon har blivit bättre och bättre. Det är synd att hon får ett hack i det, men om hon bara är borta i tre veckor kommer det gå fort. Hon har ju EM att se framemot i sommar också så det är en stor lättnad för henne att det inte var värre.

van den Bulk har haft en plats i startelvan de senaste matcherna och spelat bra, hur tänker du inför matcherna hon inte kan spela?

– Sheila är en viktig karaktär för oss men jag är inte orolig. Vi har andra spelare som kommer göra jobbet jättebra, säger Riddez.


Nästa match i Damallsvenskan är borta mot IF Limhamn Bunkeflo lördagen den 20 maj klockan 13.00 på Limhamns IP.

Nästa hemmamatch är semifinalen i Svenska Cupen mot Linköpings FC söndagen den 28 maj klockan 16.00 på Stadion.

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matchen på damallsvenskan.tv om du inte kan se den på plats – klicka på bilden nedan.

Sheila van den Bulk blir borta från spel i några veckor efter att ha ådragit sig ett benbrott i armen i matchen mot Kristianstad.

l