Sheila van den Bulk inför EM-finalen!

Djurgårdens Sheila van den Bulk firar segern i semifinalen med målvakten Loes Geurts (23).

Under sommarens EM har hemmanationen Nederländerna gått från klarhet till klarhet. Efter full pott i gruppspelet har laget imponerat stort genom att vinna med 2-0 över Sverige i kvartsfinalen, och sänkt favoriten England med 3-0 i semi. Nu återstår en match, finalen mot Danmark. Djurgårdens mittback Sheila van den Bulk är med i den holländska truppen och har fått vara med om en fantastisk resa med sitt landslag. I hela Nederländerna råder EM-feber och damlandslaget har fått uppleva ett enormt stöd.

Sheila, stort grattis till finalplatsen!
– Tack så mycket!

Nederländerna har haft en otroligt lyckad turnering, hur har laget fått alla bitar att falla på plats till EM?
– Vårt spelsätt är extremt tydligt för varje spelare i laget och vi har fokuserat på det under en väldigt lång tid för att få det så perfekt som möjligt. Vi är ett väldigt starkt lag, och inte bara de elva som startar utan hela truppen. Nivån på träningarna och under våra träningsmatcher har varit mycket hög vilket har gjort alla ännu bättre. Sen har vi såklart flera högklassiga spelare som leder laget och kan se till att vi vinner, men som sagt, det har varit en stor prestation av alla 23 i truppen!

Intresset för EM i Nederländerna har varit extremt stort, hur har du upplevt supporten och stämningen inför match?
– Holländarna har varit fantastiska. När vi har åkt i spelarbussen har vi sett massor av fans med flaggor som vinkar till oss. Och det har varit en mäktig känsla att anlända till arenorna – tusentals personer väntar på oss. Läktarna har varit helt orangea. Under matcherna får man gåshud hela tiden, varje gång vi får bollen över mittlinjen hör och känner vi vilket stöd vi får. Det har gett oss otroligt mycket energi. Från första gången vi började förbereda för EM har vi använt hashtagen #ONSEK som betyder att det här är vårt EM. Inte bara lagets och vår staff utan hela folkets. Alla våra fans och alla som hejar på oss. Och så har det verkligen känts, det här mästerskapet tillhör oss och alla holländska supportrar.

Nederländska supportrar välkomnar spelarbussen.

Ni möter Danmark i finalen, vad krävs för att vinna en sista match?
– Jag tycker att Danmark har varit ett av turneringens bästa lag. De har vuxit hela tiden. De gillar att rulla mycket boll och har två riktigt bra forwards. Men som sagt har även vi bra spelare och jag tror att vi kommer kunna stoppa Danmark. Vi har analyserat dem väl och kan deras svagheter. Men jag väntar mig en tuff match som blir rolig att se för tittarna, med Nederländerna som segrare till slut.

Vi önskar Sheila ett stort lycka till i kvällens EM-final!

EM-finalen mellan Nederländerna och Danmark ser du klockan 17:00 på SVT1.

Attachment

l