Silver för DIF HFF i Para-SM

 

Djurgården Handikappfotbollsförening stod för en stark insats i Para-SM och bärgade en meriterande silvermedalj. Här följer en rapport från resan upp till Timrå:

Fredagen den 8 september åkte sjutton taggade DIF-spelare och åtta ledare/medföljande med buss från Stockholm till Timrå för att delta i Para-SM 2017.

Det var nya förutsättningar inför årets turnering med färre anmälda lag (16 stycken). Detta gjorde att man delade in lagen tre grupper och DIF Hff hamnade i grupp 3 tillsammans med IFK Timrå FFF, IFK Östersund, Hargs BK Kickers, AIK United, Täby IS Parasportklubb och GIF Sundsvall.

Tidigt på lördagen kickade sedan gruppspelet igång med match mot hemmalaget IFK Timrå FFF på Älvvallen. En komfortabel seger för Djurgården som vann med 13-0. Betydligt jämnare var matchen mot Hargs BK Kickers från Nyköping. Där tog Harg snabbt ledningen med 2-0. DIF lyckades sedan få in två mål men på slutet gjorde Harg det avgörande 3-2 målet.
I den tredje matchen mot IFK Östersund vann sedan Djurgården med 7-1 och därmed väntade semifinal och på söndagen mot AIK United, som vunnit andra gruppspelet.

Det blev ett grymt spännande derby där DIF Hff lyckades vinna med 1-0, trots hård press från AIK i slutminuterna.

I finalen möttes DIF Hff och Hargs BK Kickers igen och det blev ånyo en jämn och rafflande match. DIF såg ut att gå mot seger i ledning med 2-1 men när det vara en minut kvar av matchtiden lyckades Harg kvittera till 2-2 och matchen fick avgöras på straffar. Båda lagen slog in sina tre första straffar men Djurgårdens fjärde straff gick i ribban och Harg tog hem guldet.

Marginalerna på fel sida den här gången och på bussen hem var det ett gäng trötta, men ändå glada, spelare som åkte tillbaka som stolta silvermedaljörer – och vi vann i alla fall över AIK.

En fin prestation av laget och vi passar på att sända ett stort tack till Djurgårdens Supporters Club för att de bidragit med 15.000 till resan.

Tack till Eva Hjelmvik på DIF Hff för hjälpen med rapporteringen.

Attachment

l