Självförtroendet på topp för Tino

Sista hemmamatchen för vårsäsongen väntar och efter cuptriumfen och de tre sköna poängen senast mot Dalkurd gäller det att behålla momentum hela vägen in i säsonguppehållet.

För Tinotenda Kadeweres del gäller dessutom att att hålla den egna formen toppad och efter ett antal bra prestationer på topp kom också ett efterlängtat mål mot Dalkurd. En fullträff som gav en bra skjuts i jakten tillbaka till toppskiktet och en extra injektion inför torsdagens utmaning mot ett formstarkt Örebro.
– Det blir förmodligen en tuff match för oss och vi måste ta maximala poäng i den här typen av matcher. Vi är för långt ner i tabellen och måste klättra uppåt. Så vi måste visa kämpaglöd i den här matchen och så länge vi jobbar som ett lag har vi alla möjligheter att vinna, berättar DIF-strikern.

Hur mår du fysiskt, redo för nya nittio minuter?
– Vi har ett tufft schema så vi måste hålla oss i bra skick och känna av hur vi ligger till med fysiken. Behöver man återhämta sig ska man göra det om det är det som krävs för att vara hundra inför matchen. Vi har spelat många matcher tätt nu men jag tycker att alla ser skarpa ut om man bortser från våra skadade spelare. Vi har bra potential i det här laget och nu gäller det att prestera på topp i de tre matcher som är kvar innan uppehållet.

Hur viktigt var det att få bli målgörare igen mot Dalkurd?
– Det var skönt för mig att få göra mål och bra för självförtroendet. Jag har haft en del chanser utan att sätta dit den men jag tycker att inatserna ändå har varit bra för mig personligen. Nu har jag ett mål i ryggen men jag fokuserar bara framåt och nu gäller det att göra nya mål mot Örebro.

Det brukar passa oss bra att möta ÖSK, en fördel för oss på torsdag?
– Vi har vunnit mycket mot Örebro och den trenden ska inte behöva brytas. Jag kommer ihåg förra året då Gurra (Engvall) gjorde hattrick i Örebro. Det är den nivån på prestationen vi ska sträva mot. Men vi måste vara ödmjuka, det är ett väldigt bra lag som vi möter. Fast nu kommer de hit till vår hemmaplan där vi har massa supportrar som backar oss och då är det vår match. Jag ser fram emot det, en rolig match att spela med bra väder, mycket publik och vi ska se till att svara upp med tre poäng.

Attachment

l