Sjätte raka för U21

Djurgården vände två underlägen mot Brommapojkarna i en fartfylld match på Grimsta.

U21-Allsvenskan
BP-Djurgården 2-4 (1-0)
1-0 Besard Sabovic (35)
1-1 Aliou Badji (46)
2-1 Jacob Ortmark (60)
2-2 Amadou Jawo (78)
2-3 Haruna Garba (78)
2-4 Haruna Garba (89)

Laget
Tommi Vaiho
Wilhelm Loeper, Daniel Johnsson, Souleymane Kone, Jonathan Augustinsson
Haris Radetinac (Haruna Garba, 25), Marcus Hansson, Michel Rosencrantz Montero (Oliver Granberg, 67), Joseph Ceesay
Amadou Jawo, Aliou Badji (Ahmad Bonnah, 65)

 

Foto: Haris Radetinac – Johan Sahlen, övriga Helena Avermark

Djurgården vände två gånger om
Det blev en fartfylld match med mycket duellspel och riktig derbykänsla när Djurgården besökte ett soligt Grimsta för match mot Brommapojkarna i U21-allsvenskan. Båda lagen gick in med full vilja i matchen som öppnade upp sig betydligt tidigare än vad som brukar vara fallet. Efter 21 minuter fick BP chansen att ta ledningen på straff, men Tommi Vaiho i Djurgårdsmålet gjorde en mycket fin räddning. Ledningsmålet kom i stället efter 33 minuter då en BP-spelare försökte nicka ett inlägg i djupled på mål, men missade bollen vilket ställde Vaiho helt. Det höga tempot fortsatte i en mycket bra halvlek där BP skapade något mer, men fler mål blev det inte och BP kunde gå till halvtidsvila med 1-0.

Många åskådare hade inte hunnit tillbaka från den långa kafeteriakön när Djurgården kvitterade i den andra halvleken. Aliou Badji tog emot en djupledsboll och kom fri med målvakten som han rundade innan han bredsidade in målet. Djurgården tog grepp om matchen och det kändes som om man skulle kunna ta ledningen, men i stället var det BP som gjorde nästa mål direkt på frispark centralt utanför straffområdet, en låg boll i ”fel hörn” blev otagbar för Vaiho.

Men Djurgården skulle komma igen, och det på mindre en än minut. En låg hörna såg ut att rinna igenom hela straffområdet, men Amadou Jawo hann sätta fram foten vid bortre stolpen. Direkt efter avspark tog Djurgården åter hand om bollen och fick in den i BP:s straffområde där Haruna Garba var obeveklig när han såg till att Djurgården tog ledningen för första gången i matchen. Haruna avslutade sedan med att klacka in ett lågt inlägg från Ahmed Bonnah i slutminuten och blev därmed tvåmålsskytt.

– Väldigt skönt att få göra mål, det var viktigt för mitt självförtroende. Sista målet med klacken är väl just ett sånt mål man gör när man får självförtroende, sa Haruna Garba.

En hel del av uppmärksamheten fick Haris Radetinac som gjorde sin första match efter dubbla korsbandsoperationer. Haris var inte så inblandad i spelet den korta tid han spelade men när han väl fick bollen gjorde han inga misstag. Som planerat byttes han ut efter 25 minuter, comebacken är avklarad och nästa gång får vi förhoppningsvis se Haris lite längre på planen.

– Första halvlek är den halvlek med högst tempo i år samtidigt som det är bra kvalitet. Vi har lite svårt att få tag i dem i deras speluppbyggnad när de droppar ner sin ena mittfältare och trycker upp ytterbacken en del på kanten och överbelastade där. Men vi skyddar oss ganska bra vid straffområdet och jobbar jättehårt, kanske är vi lite trötta när vi själva får boll. Vi har vi några chanser men vi får lite korta anfall, vi borde haft lite fler spelvändningar för att luckra upp dem, menade coachen Christofer Augustsson.

– Första 20 minuterna i andra är riktigt bra, sedan blir vi nog lite trötta och får en period där vi inte orkar pressa lika år och då tar BP över lite grand och får sitt ledningsmål. Men sen höjer vi oss lite grand igen och avslutar på ett riktigt bra vis. Totalt sett är det här den bästa U21-matchen i år vad gäller både tempo och kvalitet, avslutar Christofer.

 

Attachment

l