Skön seger mot Syrianska

Djurgården – Syrianska 3–1 (1–0)

1 – 0 Tina Kadewere (34)
2 – 0 Kevin Kielin (51)
2 – 1 Ramez Matti (77)
3 – 1 Oliver Granberg (90)

Laget: Tommi Vaiho – Johan Andersson, Niklas Gunnarsson (Johnson, 45), Alexander Abrahamsson (Pettersson Hafoka, 60), Matteo Cattenaci – Cameron Streete (Kevin Kielin, 45), Marcus Hansson, Hampus Finndell, Edward Chilufya – Tino Kadewere (Pettersson, 45), Arnold Ehn (Granberg, 45).

Avbytare: Edvin Holst, Daniel Johnson, Patrick Pettersson Hafoka, Kevin Kielin, Oliver Granberg, Oscar Pettersson, Adrian Hamidi.

Matchrapport:

Ett ungt Djurgården besegrade Syrianska med 3-1 på Bosön där Tino Kadewere och juniorerna Kevin Kielin och Oliver Granberg klev fram och visade vägen med varsitt mål.

Djurgården inledde helgens träningsmatchdubblerande med ett möte mot Syrianska i Vinnarhallen på Bosön. Upplägget innebar att truppen delades upp i två startelvor där en del skavanker på Jawo, Badji, Kristoffersen, Ring och Jonsson gjorde att ett antal juniorer fick fylla på i startelvan och på bänken.

Det blev en trevande start på matchen där Syrianska var det bättre laget och skapade mest framåt, även om det mest handlade om några halvchanser samt en hyfsat farlig nick på hörna. Djurgården hade desto svårare att få igång offensiven och det skulle dröja en halvtimme innan matchens första blårandiga farlighet kom. Men då var det å andra sidan riktigt nära när pigge Tinotenda Kadewere snodde bollen på offensiv planhalva avancerade mot mål och prickade stolpen.

Chansen blev en injektion för DIF och strax därpå kombinerade Tino med U19-forwarden Arnold Ehn och gick på nytt avslut som dock Syrianska-keepern Dejan Garaca parerade. Men det skulle bli tredje gången gillt för Tino som på nytt snappade upp en boll på offensiv planhalva, snurrade sig fram och vackert stänkte in 1-0 för Djurgården i 37:e minuten. Ett resultat som sedan stod sig fram tills domaren blåste av de första 45 minuterna.

Inför andra halvleken blev det en hel del byten, där bland annat Tinotenda Kadewere och Niklas Gunnarsson sparades till lördagens match. DIF fortsatte med frejdig offensiv och Edward Chilufya skapade en fet chans omgående med ett farligt inspel och ”Tigern” hade själv ett fint läge kort därpå. En av många bra aktioner från Edward Chilufya som var pigg genom hela matchen och stod för många fina ruscher och svepande passningar.

Men det var en junior som skulle kliva fram och sätta 2-0 för DIF. Efter ett starkt presspel högt upp i planen återerövrades bollen som sedan spelades ut till Kevin Kielin till höger i boxen. Den 17-årige U19-spelaren visade stor kyla när han vände runt och elegant dunkade in bollen i Dejan Garajas bortre kryss.

Syrianska hade ett par hyfsade lägen under inledningen av andra halvlek men överlag var det Djurgården som hade bättre fart med fin bolldistribution på mittfältet från Hampus Findell och Marcus Hansson.

Med timmen spelad fick dock Syrianska bättre fart på fötterna och skapade en hel del chanser under en bra period. Inbytte Patrick Pettersson Hafoka avvärjde med en viktig brytning och Tommi Vaiho parerade ett antal skott medan DIF hade centimetrarna på sin sida när ett skott från de rödgula smet precis utanför Vaihos stolpe.

Men ett mål för gästerna skulle till slut komma när Ramez Matti dribblade sig igenom ett lite för passivt DIF-försvar och kunde rulla in en reducering. Syrianska fick vittring på kvittering och forcerade men Djurgården stod emot och hotade med snabba omställningar.

På övertid gav just en sådan omställning ett 3-mot-2-läge där Edward Chilufya spelade fram inbytte Oliver Granberg som kunde trycka in 3-1 och stängde matchen på ett komfortabelt sätt.

Seger och tre gjorda mål från ett mycket ungt lag gav en del positiva signaler som gladde DIF-tränare Özcan Melkemichel när han summerade matchen.
– Det är självklart alltid skönt med en vinst. Jag tycker att de juniorer som spelar vill mycket och några av dem visar verkligen framfötterna, ett bevis på att vi har hög kvalitet i ungdomsleden. I övrigt en helt okej match mot ett bollskickligt lag, framför allt i första halvlek var det ganska bra fart för att vara en tidig försäsongsmatch. Det är många som inte har spelat ihop idag men jag tycker ändå att visa saker i försvarsspelet funkade ganska bra under stora delar av matchen. Sedan finns det alltid saker som man kan bli bättre på men det var en bra genomkörare och en vinst i vår första match, sammanfattar Özcan.

Foto: Johan Sahlén

Imorgon är det dags för ny träningsmatch då DIF möter HJK Helsingfors på Vikingavallen. Avspark 13.00 och biljetter köper du här. Kan du inte vara där visas matchen på C More, använd följande länk när du köper matchen så gynnar det Djurgården.

 

Attachment

l