Sofia tifo satsar på att samla in 150 000 kr innan premiären

Målet är högt satt men redan ett par dagar in på det nya året har Sofia tifo samlat in hela 30 000 kr. Innan den allsvenska premiären mot Trelleborg på Tele2 Arena den 8:e april vill Djurgårdens tifogrupp Sofia tifo ha samlat in 150 000 kr.

DIF.se tog ett snack med Pelle som är engagerad i tifoverksamheten.

Skänk pengar till Sofia tifo
Swish: 123 174 5298
Plusgiro: 662790-5

——

Målet är högt satt till 150 000 kr. Varför behövs det så mycket pengar? Vad är det som kostar?

– Framförallt är det material så som tyg, färg, ark och plast som kostar pengar men en del går även åt till att hyra lokaler där vi kan tillverka våra arrangemang. Vi har stora planer inför 2018, som blir ett extra roligt år med kval till Europa, och en bra ekonomi ger oss bättre möjlighet att genomföra planerna.

2017 fick vi se flera fina tifon på Tele2 Arena, bland annat premiärtifot med Kim & Isak. Vad kostade det att göra och hur många timmar la ni ner?

– Det tifot kostade runt 50 000 kr. Om vi räknar arbetstimmar är det nog över 1000 timmar som har lagts ner. Ungefär två hela helger tog det för ett stort antal personer att färdigställa tifot.

Det verkar ju krävas en hel del folk. Hur går man tillväga om man vill engagera sig ideellt och hjälpa till med tifofixet? Är det intagningsprov på hur fint man målar, hur snabbt man kan rulla ett ark eller är det öppet för alla?

– Det finns inga krav för att engagera sig i Sofia tifo, all hjälp är välkommen. Är man intresserad av att hjälpa till går det bra att höra av sig till Sofialaktarentifo@gmail.com

Vilket tifo är du mest nöjd med under 2017?

-Tifot i hemmaderbyt mot Hammarby. En stor banderoll där Thåström citerades tillsammans med gula, röda och blåa ark täckte halva arenan. Ett egentligen ganska simpelt tifo men som blev riktigt snyggt.

Vilket tifo tycker du är det bästa som har gjorts på Tele2 Arena?

– Hissningen av Birger Jarl i höstderbyt mot Aik 2016 är min favorit. Det blev mycket lyckat och är i min mening bland det bästa vi någonsin har gjort.

Vi avslutar med en obligatorisk fråga. Vad blir det för tifo i premiären mot Trelleborg?

– Som vanligt avslöjas inga tifon i förväg men skicka över ett bidrag till kampanjen, köp biljett och gå på matchen så kommer ni troligtvis inte att bli besvikna.

Just nu har 837 personer köpt säsongskort i klacken. Klicka här för att köpa säsongskort till klacken på Sofialäktaren.

Attachment

l