Soo Yong-Yoon lånas ut till Assyriska

BB151005JJ053

Djurgårdens sydkoreanske mittfältare Soo Yong-Yoon lånas ut till  Assyriska för spel i Superettan under 2016.

DIF gör ytterligare en rockad i truppen och lånar ut 20-årige sydkoreanske mittfältaren Soo Yong-Yoon till Assyriska FF. En bra möjlighet för Yoon att få speltid och viktig erfarenhet för honom, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi har fört diskussioner med Assyriska angående Yoon. De har följt honom på träning och deras tränare Tor-Arne Fredheim har varit väldigt angelägen att han ska spela för Assyriska 2016, säger Bosse som ser en god utvecklingspotential i sydkoreanen.
– Yoon har utvecklats mycket sedan han kom till Djurgården och han är en tränares dröm att ha i träning. I assyriska får Yoon en klar och tydlig roll, samt en tränare som ser fram emot att samarbeta med honom. Det ger honom goda förutsättningar att utvecklas till en allsvensk spelare i Djurgården 2017, så det skall bli intressant att följa honom under året.

Yoon har åkt ner för att sluta upp till Assyriska under onsdagen och börja träna med laget. Tanken är att han ska spela redan på lördag mot Arameiska och sedan vara klar för deltagande i Svenska Cupen med AFF. En bra plan, enligt Djurgårdens tränare Pelle Olsson som även han hoppas på en förädling av Yoon under året i Superettan.
– Han kom ju förra året direkt från Nike Academy utan någon som helst ligaspelserfarenhet. Sedan gjorde han en säsong med oss i A-laget, spelade U21 och har haft en fantastiskt bra utveckling. En väldigt duktig spelare och en bra truppmedlem. Men om vi ska få den rätta utvärderingen av honom behöver vi se honom i tuffare matcher än U21. Som konkurrensen ser ut i A-truppen just nu med Walker, Faltsetas och Karlström är den väldigt hård och då känns det här som en bra lösning att han får spela i Superettan med Assyriska. Där kan vi se vilka steg han kan ta i en tuffare matchmiljö och då blir han också väldigt intressant för Djurgården 2017. Jag tror att han kommer att lyckas jättebra där, summerar Pelle.

Soo Yong-Yoon själv är mycket positiv till upplägget och hoppas att han kan ta ytterligare kliv spelmässigt i och med utlåningen.
– Jag tycker att det har varit ett bra första år med Djurgården. Jag känner att jag har utvecklats mycket, gjort bra ifrån mig på träningarna och nu kan jag ta det vidare, säger Yoon som har en positiv bild av Assyriska och tränaren Tor-Arne Fredheim.
– Jag är glad att jag får den här möjligheten och det blir en nyttig erfarenhet för mig. I Assyriska kommer jag förhoppningsvis kunna få mer speltid på en bra nivå och ta nya steg i min utveckling. Sedan hoppas jag givetvis på att kunna komma tillbaka till Djurgården snart igen och spela A-lagsmatcher, avslutar han.

l