Souleymane Kone klar för Djurgården

Djurgården skriver ett treårskontrakt med 20-årige ivorianske mittbacken Soulymane Kone.

DIF fortsätter att förstärka inför den kommande säsongen där ivorianske mittbacken Souleymane Kone nu är klar för tre år med Djurgården. Efter att ha övertygat under två veckors provspel i november spelar nu Souleymane i blårandig tröja med nummer 15 på ryggen från och med årsskiftet, något som gör honom både nöjd och stolt.
– Jag är väldigt glad över att få skriva på för Djurgården. Det känns som en välorganiserad och familjär förening så jag ser verkligen fram emot att få spela här, säger Souleymane.

Den 20-årige, vänsterfotade mittbacken kommer närmast från armeniska klubben FC Ararat Yerevan och har gjort ett avtryck där med ett klokt mittbacksspel. Hans längd på 1,92 meter ger honom fördelar både i dueller på planen samt i luftrummet och även om han gärna överlåter bedömningen till andra ger han ändå en sammanfattning av sina egenskaper.
– Svårt att beskriva sig själv men ska jag försöka är jag är en teknisk försvarare som gillar att vara med i uppbyggnadsfasen av anfallen. Jag har spelat en del som defensiv mittfältare tidigare så jag är van vid att ha mycket boll. I övrigt är jag ju rätt lång vilket ger mig en del fördelar i luftrummet och närkamperna, berättar Souleymane som inte vill lägga alltför mycket vikt vid de jämförelser med Omar Colley som figurerat.
– Jag har sett lite highlights med Omar och det är smickrande att jämföras med honom, han är en duktig försvarsspelare. Vi är ju lika långa och vänsterfotade båda två så det bidrar väl till det hela, konstaterar  han med ett skratt.

Nu väntar en flytt till Stockholm där Souleymane lämnar fotbollstillvaron i Armenien som han tycker var ett bra första steg för honom.
– Den armeniska förstadivisionen är inte en alltför tuff liga att komma till. Men för en ung spelare som jag, som inte spelat i en professionell liga tidigare, har det varit en bra start. Nu tar jag nästa steg och ser fram emot att få spela för DIF. Innan jag kom hit tittade jag på matchen mot Malmö FF som Djurgården vann med 3-1 och det verkade vara ett väldigt bra tryck på läktarna. Så det blir kul att spela inför hemmapubliken när jag får träffa dem på hemmaarenan.

Men Özcan Melkemichel har Souleymane hunnit träffa i alla fall och den nye DIF-tränaren gjorde ett gott intryck.
– Vi har hunnit prata lite och han verkar vara en bra och rak person som kommunicerar mycket med spelarna. Jag gillar den typen av tränare som bygger upp självförtroendet hos oss spelare men samtidigt är tydliga i vad som förväntas av oss på planen. Jag har även hunnit lära känna laget en del innan så det ska bli roligt att komma igång med träningen i januari, avslutar Souleymane.

Bosse Andersson är en annan DIF-ledare som Souleymane pratat mycket med och Djurgårdens sportchef har goda förhoppningar om att få se ivorianen växa in som en viktig mittback i DIF.
– Han är en välutbildad fotbollsspelare från en toppakademi och han gjorde ett väldigt bra intryck under sin tid här, kryddat med en bra insats i matchen mot Enskede. En duktig, vänsterfotad försvarsspelare som även kan använda högerfoten och som är väldigt passningsskicklig. Samtidigt är han ju ung så det finns saker som han måste utveckla i försvarsspelet. Men hans egenskaper påminner väldigt mycket om Omar Colley och med lite tålamod kommer han förhoppningsvis att växa in som en startspelare i Djurgården, summerar Bosse.

Se DIFTV med Souleymane här. Läser du i appen hittar du klippet i DIFTV-menyn.

Attachment

l