Souleymane Kone lånas ut till FC DAC 1904

Djurgårdens mittback Souleymane Kone kommer att spela i Slovakien under året som kommer. Den ivorianske försvararen lånas ut till FC DAC 1904 Dunansjká Streda – ett lag som just nu ligger fyra i slovakiska förstaligan.

En bra lösning för båda parter som sträcker sig från 1 jan till 31 december 2018 med option mellan klubbarna, enligt sportchef Bosse Andersson:
– Soulyemane vill ha mer speltid samtidigt som vi har en tuff konkurrenssituation i Djurgården. Så det här blir en bra miljö för honom att ta nya steg i utvecklingen, förklarar han.

Souleymane själv är också positiv till övergången även om han kommer att sakna gänget på Kaknäs under året som väntar.
– Jag har hört mycket bra saker om klubben så jag tror att det kommer att bli bra för mig i Slovakien. Jag har trivts väldigt bra i Djurgården men jag behöver mer speltid så därför flyttar jag. Jag hoppas att jag kan utvecklas på ett bra sätt där och bidra till laget.

Attachment

l