Spela FIFA 19 för DIF

Djurgården söker FIFA-spelare samt andra nyckelpersoner för att bygga upp ett FIFA-team som kan representera Djurgården vid e-fotbollstävlingar med start under vintern/våren 2019. 

FIFA från EA Sports är ett populärt och etablerat spel bland både killar och tjejer, unga och gamla som till vardags följer både nationell och internationell fotboll. Den nya Djurgårdsbutiken har de senaste två åren genomfört mindre FIFA-arrangemang i samband med att EA Sports släppt sitt populära spel. Nyligen, i samband med releasen av FIFA 19 så var, precis som förra året, spelare från både Djurgården Fotbolls dam- och herrelitlag på plats i butiken för att förgylla lanseringseventet. På DIFTV har vi kunnat följa herrspelarna då spelet och informationen om deras ”stats” avslöjades i samband med lanseringen.

Den internationella trenden är tydlig, e-sport som företeelse växer otroligt snabbt och då även intresset för FIFA, digital fotboll, där fler och fler fotbollsklubbar runt om i världen väljer att starta lag som tävlar. Det är också så att fler och fler fotbollsnationer speglar de inhemska förstaligorna, bland annat så startar den danska ligan upp en FIFA-liga (eSuperliga) i december och Premier League (ePremier League) januari 2019.

Genom att ta steget att börja spela FIFA mer organiserat så kan Djurgårdens fotbollsförening fånga upp det intresse som redan finns bland våra egna ungdomsspelare samtidigt som vi tar våra första steg in i e-sportens värld och på så sätt kan vi attrahera nya målgrupper att upptäcka Djurgården IF. Över tid så erbjuder e-sportvärlden en ny intäktskälla som vi öppnar dörren till genom att börja spela FIFA.

Är du Djurgårdens nya FIFA-expert och stjärnspelare?

Känner du redan nu att du vill vara med och bidra i denna FIFA-uppstart så är du välkommen att kontakta någon av nedanstående personer på följande mailadress esport@dif.se, skriv några korta rader om dig själv – bifoga lite information om den erfarenhet som du har av att spela FIFA/jobba med e-sport så återkopplar vi till dig.

Med vänliga hälsningar
Nils Ek, Supporter Liaison Officer
Tommie Lindberg, Projektledare

Vad är FIFA och e-sport?
E-sport är ett samlingsbegrepp och ett tävlingskoncept som innebär att man tävlar mot varandra i olika spel/akter ex. v. FIFA genom att spela på datorer eller spelkonsoler. Tävlingarna kan spelas via internet, lokalt nätverk eller LAN. När en match eller turnering utförs i LAN-format, betyder det helt enkelt att man sitter bredvid varandra och samsas vid samma konsol. Vid FIFA-turneringar är det oftast LAN-formatet som gäller. Olika intressenter som sponsorer och publik, är på plats och det är så turneringen får uppmärksamhet. Spelas turneringen via internet livesänds oftast matcherna på olika streamingsajter som ex. v. Twitch. Men även de mer traditionella tv-kanalerna sänder mer och mer e-sport i takt med att intresset vuxit.

För DIF Fotbolls VD Henrik Berggren är det här ett självklart steg för att se till att Djurgården Fotboll håller sig i framkant.
– Djurgården Fotboll ska alltid ha ambitionen att vara i frontlinjen inom svensk fotboll och det gäller även e-sport. Därför känns det naturligt för oss att inleda en satsning på ett blårandigt FIFA-lag som förhoppningsvis representerar oss på bästa sätt inom ett område som är intressant både när det gäller varumärkesbyggandet och ekonomisk potential över tid.

l