Spellistan innan DIF-IFK Göteborg

Ikväll är det dags för årets näst sista hemmamatch då ett klassiskt allsvenskt möte mellan Djurgården och IFK Göteborg väntar. På sedvanligt manér är det en DIF-supporter som står för spellistan innan avspark och den här gången är det Johan från UCS som väljer musiken.

Vem är du och vad gör du till vardags?

– Jag heter Johan, kallas för Songbird, och är aktiv i supportergruppen UCS. I dagens match firar vår grupp femton år som aktiva på Djurgårn’s läktarscen och jag har fått den stora äran att få representera gruppen och välja musiken – och alla vet ju hur viktig musiken är när det är dags för kalas eller fest!  Jag har varit Ultras hela mitt vuxna liv och jag skulle göra om det tusen gånger om. Det gör mig oerhört stolt att se tillbaka på utvecklingen genom åren och hur UCS har blivit en betydande och inflytelserik del av vår läktarkultur och dess historia. Utanför DIF samlar jag på skor med tre ränder, vinyler och avnjuter god, fruktig öl.

Vad är det för typ av musik som strömmar ur dina högtalare en vanlig dag?
– Jag uppskattar många olika stilar men britpopen har spelat en viktig roll under min uppväxt och i mitt identitetsskapande som djurgårdare. På senare år har dock blandad svensk musik tagit allt mer plats hemma i vinylbackarna.

Favoritartist/grupp?
– Thåström/Imperiet/Ebba Grön och Morrissey/The Smiths är allihopa personer eller grupper jag beundrar och hyser den störsra respekt för.

Hur har du tänkt musikmässigt inför matchen mot IFK Göteborg?
– Den genomgående tanken är att dagens spellista ska vara en hyllning till vår livsstil och till gruppens femton år på läktarna. Samtliga av låtarna har en speciell koppling till UCS eller har varit frekvent spelade på bortaresor och samlingar under årens lopp. Exempelvis är vår logga delvis hämtad från Kasabians debutalbum och Oasis ”We’re gonna live forever” är en återkommande slogan vi använt oss av i olika sammanhang. Och ett band som Noice ligger nära hjärtat hos dem flesta av oss då dem lirat på flera av våra fester och att deras rebelliska texter matchar fint med våra ideal och vårt sätt att leva. En spellista utan representation från dessa grupper är otänkbart.

Bästa låten i din spellista?
– Sally Cinnamon. Fulländad perfektion.

Slutligen, får vi be om ett tips hur matchen slutar.
– Jag är alltid optimistisk inför matcherna och tror på att DIF vinner lätt med 3-0 och att det leder till att IFK Göteborg åker ur.

Attachment

l