Spellistan mot Kalmar

Musiken till söndagens allsvenska match mot Kalmar FF är vald av Harri Korhonen, DJ och DIF-supporter som trivs utmärkt på en högljudd hemmaläktare.

Vem är du och vad gör du till vardags?
– Heter Harri, står mitt på Sofialäktaren och sjunger fram DIF till segrar. Utöver det studerar jag paragrafer på Stockholms universitet och jobbar på ett transportbolag.

Vad är det för typ av musik som strömmar ur dina högtalare en vanlig dag?
– Jag är DJ och musiknörd av rang – älskar subkulturer och att gräva ner mig i musik och
vilka trummaskiner och breaks som användes i låten jag precis hörde. Så ställer man den frågan till mig får man vara beredd på ett långt utlägg om vart man är och gräver just nu i sin vinylsamling eller vad man hittat på Spotify. De flesta brukar tröttna ungefär 30 sekunder in i svaret.
– Men för att svara; i sommar har jag lyssnat mycket på en spellista som går igenom vad hiphop-producenten J-Dilla har samplat i sina låtar. Mycket jag känner igen, men har även hittat nya favoriter. Dilla samplar allt från Kraftwerk till obskyr psykedelisk rock till James Brown.

Favoritartist/grupp?
– Återigen spelar jag DJ-kortet. Har inga specifika artister eller grupper som jag tycker om men däremot skivbolag. Svek/Loop/Drumcode/Metalheadz/Good looking/Secret Operations/Stones Throw/Shogun Audio. Finns massor av bra musik och framförallt mycket nytt att upptäcka. Varför favorisera och fastna i samma gamla banor när man kan jaga nytt och spännande hela tiden.

Hur har du tänkt musikmässigt inför matchen mot Kalmar FF?
– Galet svårt att få in femton låtar på cirka en timme. Först tänkte jag som en DJ, vad skulle folket på läktarna gilla? Mycket britpop? Sen släppte jag den tanken och var ego. Jag är anglofil av rang gällande läktarkulturen när jag växte upp på 90-talet. De gällde även min musiksmak: drum n bass, uk-garage, 2 step och hela den elektroniska vågen av galet bra brittisk musik som kom då har färgat mig. Försöker återspegla den till viss mån i listan. Men älskar även tysk elektronisk musik – och svensk!
– Öppnar med Redbone av Childish Gambino, som är producerad av svenska Ludwig Göransson! En chill låt för spelarna att kliva in på plan med. Sedan går vi igenom lite kända låtar, lite mindre kända låtar i diverse genres. Lite högre BPM i slutet av uppvärmningen med svensk drum n bass. Sedan hiphop mellan halvlekarna. För att avsluta med en lite annorluda variant av gamla Booka Shade-dängan Body Language.

Bästa låten i din spellista?
– Normalt sett en jättesvår fråga men i detta fall lätt. Mina två vänners låt. Seba & Manos – Etherall. Så galet duktiga båda två. Låten i sig börjar lugnt och melankoliskt nästan, för att sen bygga upp sakta, sakta tills den kommer igång ordentligt. Placerad ungefär den tiden då spelarna går in i omkläddningsrummet. Fokus först, sen hets!

Slutligen, får vi be om ett tips hur matchen slutar?
Helst inte… efter debaclet senast är de nya tag som gäller. Hoppas att få se ett hungrigt och revanschsuget DIF på plan. Det kommer inte att bli vackert denna gång men vi vinner med uddamålet. 2-1 och Badji gör ett av våra mål.

Attachment

l