Spelsugen Augustinsson redo för Stadion

Fotbollstemperaturen är i likhet med övriga väderleken stekhet i landet just nu och för Jonathan Augustinssons del blev det självklart extra glädjande att se broder Ludwig dunka in ledningsmålet mot Mexiko i onsdagens VM-drama.

Ett mål som drog upp decibelnivån rejält hemma hos Jonathan när han följde matchen på TV.
– Det var firande hemma i min lägenhet och jag började köra egna målgester, berättar han. Extremt roligt och jag och tjejen drog på musik och dansade hela kvällen.

Har du snackat med Ludwig än?
– Nej, jag messade honom. Han ringde nu precis innan träningen och jag hann inte svara. De skulle flyga nu direkt efter men jag ska ringa honom under dagen och prata med honom.

Stekhett var det även på Kaknäs när Djurgården tränade under torsdagen med lördagens Stadionmatch mot Århus i sikte. Tempot var högt trots värmen och Özcan passade även på att testa lite olika uppställningar där laget bland annat spelade 3-5-2 med Jonathan som sk wingback under en kortare period.
– Det var kul och det är absolut en intressant idé nu när vi har många backar. Jag gillar det och det är kul att vi vågar testa nya saker på träningen.

Är det någonting som skulle kunna användas som tänkbart spelsystem någon gång i framtiden?
– Det är bra att vi kan ha olika spelsystem redo och om vi till exempel skulle hamna i lägen när vi ska stänga matcher kan det vara ett effektivt sätt att spela 3-5-2 eller 5-3-2.

Men nu närmast är det Stadionmatch mot Århus som gäller. Hur går tankarna inför matchen?
– Det är ett bra lag vi möter så det blir garanterat en tuff match för oss. Men det är precis den typ av match vi behöver i ett genrep för att sätta vårt spel.

Känslan av att kliva ut på Stockholms Stadion för match?
– Jag spelade Stadionmatchen förra året också. Det är fin arena och alltid en bra matta där på sommaren så det ser jag fram emot.

Slutligen var du iväg med U21-landslaget och EM-kvalade mot Malta. Ingen startplats men kanske en nyttig erfarenhet?
– Det är alltid kul att vara med och jag vill ju spela så klart. Men även om jag inte tog en startplats i matchen så var det givande och bra träningar. Jag hoppas på att jag snart etablerar mig där och tar en startplats i framtiden, avslutar Jonathan.

Attachment

l