Spelsugen Othman El Kabir ser fram emot ÖSK

Efter att ha suttit av avstängningen med tre gula kort senast är Othman El Kabir redo för spel igen mot Örebro SK. Att ”Othi” är spelsugen märks tydligt och han har bjudit på mycket dribblingskonster på Kaknäs i veckan (klicka här för att se ett snyggt mål från Othman under träningen).

Nu hoppas Othman på att sätta bollen i mål även under match på Behrn Arena och benen är som sagt pigga efter lite speluppehåll.
– Jag var ju avstängd senast så jag fick lite extra vila där. Nu är jag laddad och ser fram emot att spela igen, säger ”Othi”.

Hur kändes det att sitta på läktaren och kolla mot IFK Norrköping?
– Det är lite annorlunda än när man kan påverka själv på planen. Jag har inte varit så ofta uppe på läktaren och kollat matcher utan nästan alltid varit med och spelat. Man är lite nervös och kan inte göra något fast man vill hjälpa laget, så det är lite annorlunda. Men de gjorde en bra match och vi fick med oss en poäng mot ett topplag så det var en bra insats.

Tycker du att det blev en bra analys för dig att med en överblick kunna se dina medspelare agera under match?
– Ja, man upplever spelet annorlunda och lär sig en del av att se det från läktaren.

Hur känns formen för egen del?
– Jag tycker att formen varit bra. Jag har blivit bättre defensivt och orkar mycket mer. Däremot måste jag bli lite bättre på sista tredjedelen. Jag skapar en hel del och det är viktigt. Jag tror att när första målet kommer så kommer det att släppa.

Du har ju onekligen skapat väldigt många lägen…
– Ja, det är bra att jag gör det. Men man måste ha lite tålamod som sagt, kommer första målet så kommer det fler mål.

Tankar kring Örebro som motståndare?
– Det är ett bra lag som har duktiga spelare. De kan vara riktigt bra men kan också vara riktigt dåliga, oavsett det måste vi se upp med dem. Det blir en tuff match men jag vill inte heller fokusera för mycket på dem. Jag tycker att vi ska fokusera på oss själva. Vi vet vad vi kan, har många bra offensiva spelare och jag tycker att vi sitter ihop bra som ett lag nu. Vi kan slå alla lag så och ska göra våran grej så jag lägger inte för mycket energi på Örebro. Spelar vi som vi ska när vi är som bäst tar vi tre poäng.

Hur är underlaget på Behrn Arena att spela på?
– Jag har spelat där några gånger och det är helt okej ändå. Kanske inte bästa planen i Allsvenskan men jag har spelat på Skytteholm i ett och ett halvt år tidigare, så det är inget nytt för mig.

Hur blir matchbilden utan avstängde Kim Källström?
– Han kan sätta en i lägen med en pass men vi har flera bra spelare som kan spela på Kims position. ”Karlis” (Jesper Karlström) är till exempel en duktig fotbollsspelare och oavsett om han eller någon annan spelar där så kommer det att bli bra. Självklart tråkigt för Kim att han inte kan vara med men jag är inte orolig för det. Vi löser det på ett bra sätt, summerar Othman.

NÄSTA HEMMAMATCH DIF-IFK GÖTEBORG MÅNDAG 15 MAJ KL.19.00. BILJETT KÖPER DU HÄR.

Attachment

l