Spetsmark inför derbyt

Julia Spetsmark värvades i somras från Manchester City. På fyra matcher har det blivit tre mål och nu är siktet inställt på Hammarby.

Biljetter till Djurgården-Hammarby köper du här.

Julia, du kom från Man City i somras, hur har första tiden i Djurgården varit?
– Det känns jättebra, jag känner mig hemma i både Stockholm och i Djurgården. Det är en familjär stämning i klubben som jag trivs med.

Fyra poäng på fyra matcher efter sommaren, hur bedömer du det?
– Det var skönt att vinna mot Kalmar och vi var nöjda med en poäng mot Kristianstad även om vi inte var nöjda med prestationen. Göteborg och Rosengård blev lite för tuffa för oss men vi tar med oss saker som var bra från de matcherna samtidigt som vi slipar på en del saker som kan bli bättre.

Själv har du gjort tre mål på dina första fyra matcher, det måste kännas bra?
– Det känns helt ok, det är skönt att kunna göra mål när man är värvad som forward och målgörare. Nu är det bara att hoppas att det rullar på.

I morgon väntar ditt första derby med Djurgården när ni möter Hammarby på Stadion, har du börjat känna av konkurrensen mellan lagen?
– Jag har ju förstått vilken stor rivalitet det finns även om jag kanske inte har samma känslor som till exempel Irma Helin och Mia Jalkerud som är uppväxta med den. Men det ska bli kul, det blir alltid en speciell karaktär på derbymatcher med mycket kamp och vilja, och förhoppningsvis mycket publik på läktaren.

Har du bra koll på Hammarby?
– Vi har ju gått igenom och analyserat dem, men annars har jag inte så bra koll på de andra lagen, jag följde inte Damallsvenskan så noga när jag var i England. Men det är ganska skönt, då är det bara att gå ut och köra i stället för att man ska ha koll på den och den spelaren och deras svagheter och styrkor. Det finns fördelar även med det.

Och hur går det i matchen?
– Som jag sa så blir det nog en typisk derbymatch med massor av kamp och känslor, men jag tror att vi är lite vassare och kommer ut med tre poäng. Vi är taggade.

Blir det fler mål från dig i morgon?
– Det blir det.

Matchen mot Hammarby spelas onsdagen den 12 september klockan 19.00 på Stockholms Stadion.

 

Attachment

l