Spetsmark laddar om

 

Hon lovade att göra mål mot Hammarby och så blev det. Nu laddar Julia Spetsmark om för en ny hemmamatch.

Julia, du lovade att göra mål mot Hammarby, och så blev det.
– Ja, jag fick en boll i djupled av Mia Jalkerud som lyfte den över mittbacken. Jag tror att mittbacken trodde att det var lugnt, att målvakten skulle ta bollen , men jag lyckades trycka mig fram och få en fot på bollen. Det var skönt.

Och hur var det att spela ett derby mot Hammarby på Stadion?
– Det var kul, framför allt att det var ganska mycket folk på läktaren. Det hördes verkligen när vi gjorde mål och det är härligt. Det var perfekt inramning med publik, bra temperatur, mycket folk och man fick en riktig derbykänsla.

Du har några riktigt inbitna djurgårdare som lagkamrater, märktes det av i matchen?
– Ja det märktes under matchen och framför allt efter matchen att det här var en speciell och viktig match för dem. Det betydde extra mycket för dem, det märktes.

Vad betydde den segern för er?
– Jättemycket, för självförtroendet och för läget i tabellen. Dessutom var det viktigt att ta andra raka segern hemma på Stadion nu när vi har två raka hemmamatcher som väntar, det ger oss självförtroende.

Det är bara fyra dagar från derbyt till nästa match på söndag då ni möter Växjö på Stadion, hur laddar ni om?
– Ja vi har tre matcher på en vecka så det är tätt, men vi kan bara göra det bästa av det. Det gäller att alla tar sitt ansvar för att ladda om och vara redo, men jag tror inte det blir några problem till på söndag.

Och matchen mot Växjö, vad tror du?
– Som jag sa innan derbyt så har jag inte följt serien så noga från England och Växjö är dessutom nykomlingar, så jag vet inte så mycket om dem. Men de har gjort det bra och ligger före oss i tabellen så det blir säkert tufft. Men vi vet alla att vi behöver poäng och det kommer att bli en tuff och bra match från vår sida.

Fyra mål på fem matcher av dig, på söndag ställs du mot Växjös Anna Anvegård som gjort tio mål i år. En match i matchen mellan två skyttedrottningar?
– Jag kallar mig inte skyttedrottning för att jag har gjort fyra mål, men som offensiv spelare försöker jag göra så många mål och assist jag kan och det kommer jag försöka även på söndag.

Vågar du lova nya mål från din sida även på söndag?
– Nej, jag ska göra mitt bästa och försöka, det får räcka.

Attachment

l