Stadion-matchen spelas i september

Den påbörjade traditionen med den årliga Stadion-matchen kommer att hållas vid liv även 2017 men det blir ett senare speldatum än tidigare år. Detta på grund av nyligen ändrade premisser där det tilltänkta spanska motståndarlaget Celta Vigo inte kommer att vara aktuella som planerat, enligt Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
– Vi visste att det skulle vara komplicerat att få ihop en sommarmatch på grund av U21-EM och att de andra ligorna runt omkring spelade. Sedan under våren fick vi en förfrågan från Celta Vigo att kunna spela under sommaren där vi var positiva till att göra det och förde långa diskussioner med dem. Men vår bedömning landade till slut i att det var för stor osäkerhet för att genomföra arrangemanget med den apparat som krävdes och det sprack förra veckan. Det handlar dels om ekonomin, dels om vårt eget spelprogram med mycket hemmamatcher där det blir svårt för oss att hantera de kraven som ställs för att kunna spela den här typen av match. Det är många åtaganden där det handlar om att ta hand om Celta Vigo under de dagar de är här, TV-sändningar och mycket annat utöver det. Så det är tråkigt att behöva konstatera att det sprack. Vi siktade högt men nu blev det inte så utan vi blickar istället framåt för att spela en Stadion-match den 4-5 september där vi har en del lag igång som har fått förfrågningar, berättar Bosse, som poängterar att han jobbat hårt för att hitta en annan lösning.
– Det har varit väldigt många krokar ute och vi försökte få hit lettiska FS Metta den 22 juni för spel efter damernas match mot Kopparberg/Göteborgs FC men fick nej på det från Stockholms Stadion. När det gäller U21-laget spelar de endast en match i juni (på bortaplan) så det gick inte heller att lägga en av deras matcher på Stadion. Så med ovanstående facit i hand är det tyvärr omöjligt att få ihop det.

 

l