Stigande självförtroende hos Gustav Engvall

Det har varit mycket snack om Gustav Engvall under våren och han fortsätter att bli flitigt omskriven. Numera är det dock målproduktionen, snarare än transferfönstret, som är i fokus och med två mål och nio avlossade skott på tre och en halv match finns förhoppningarna om fler fullträffar.

Att Gustav trivs med att vara igång med kontinuerligt matchspelande igen märks tydligt och efter onsdagens träning på Kaknäs passade den blårandiga strikern på att summera känslan inför matchen mot Halmstad
– En bra start för målskyttet för min del så här långt men jag är fortfarande lite missnöjd med att vi inte får med oss någon poäng mot Malmö, säger Gustav.

Vi fick ändå bra effekt på dina djupledslöpningar mot MFF.
– Ja, vi har duktiga fötter bakom mig och jag är bra på att tajma in de löpningarna. Jag fick mycket bollar att jobba med och det kändes bra, samtidigt är det så klart är svårt att glädja sig med tanke på resultatet.

Men ändå viktigt att få fortsätta göra mål, snyggt var det också.
– Ja, en bra boll av Kim till Kerim och sedan hittar han mig bra vid bortre stolpen där jag lurar bort backen och sätter den. Så det var ett fint mål.

Känns det som att ni börjar hitta kemin i laget?
– Efter vi har gjort 2-1 så har vi en riktigt bra period då vi håller bollen och sedan får vi ett bolltapp och då kontrar de in 2-2. Men på det stora hela styr vi stora delar av matchen borta mot Malmö, som är en av de tuffaste matcherna, så det är helt klart ett positivt tecken för oss.

…och nu väntar bortamöte mot HBK?
– Det är en tuff match och Halmstad har stått upp bra i de matcher som de har spelat. Så det blir en utmaning för oss och de är tunga på hemmaplan, de vet vad de har där.

Vad vet du om deras defensiv?
– Jag har lite koll på de som spelar i deras backlinje och har mött dem några gånger innan. Det finns svagheter i alla lag och det gäller även Halmstad.

Hur är det med självförtroendet för egen del?
– Att komma från England och spela tre matcher på ett halvår och sedan spela nittio minuter varje vecka här är självklart bra för självförtroendet som är i stigande. Förutom målen har jag ju haft lite halvchanser och nu gäller det att börja göra om även de till riktiga chanser framöver.

Slutligen, det är tätt mellan matcherna nu. Är fysiken intakt för nittio nya minuter?
– Det är inga problem. Första nittio mot Sirius var ganska tufft när jag inte spelat på länge. Men nu är jag helt varm i kläderna så det är jätteskönt.

Attachment

l