Storseger för U21

 

U21-Allsvenskan norra höst
Gefle IF-Djurgården 0-6 (0-3)

0-1 Edward Chilufya (27)
0-2 Edward Chilufya (33)
0-3 Besard Sabovic (45, str)
0-4 Oscar Pettersson (51)
0-5 Henry Sletsjoe (62)
0-6 Hugo Fernández (83)

Domare: Mattias Falk

Laget
Oscar Jonsson
Johan Andersson (Cameron Streete, 61), Alexander Abrahamsson, Daniel Jonsson (Patrick Pettersson Hafoka, 45), Matteo Catenacci
Oliver Granberg (Henry Sletsjoe, 55), Hampus Finndell, Besard Sabovic, Hisham Shnawa (Adrian Hamidi, 78)
Oscar Pettersson (Hugo Fernández, 55), Edward Chilufya

Djurgården tog hand om matchen mot Gefle från första början och hade ett stort bollinnehav. Allt eftersom började man också skapa chanser framför Gefles mål. I mitten av halvleken kunde Edward Chilufya göra två snabba mål och redan där var egentligen matchen avgjord.

– Vi har haft problem med att skapa chanser i U21 under året och inte fått med oss resultaten trots bra spel. I dag ändrade vi lite i hur vi ville ha speluppbyggnadsfasen och det gav utdelning. Vi fick Oliver Granberg, Hampus Finndell, Besard Sabovic och Edward Chilufya mer rättvända och då är de mycket skickliga, det är tack vare det vi får Chilufyas två mål. Efter det kan vi hålla ännu mer i bollen och bygga upp anfallen utan att känna någon press, vi får ett ännu större bollinnehav, större ytor och därmed mer tid. Det är en helgjuten insats av hela laget med extra plus till Edward Chilufya, Hampus Finndell och Besard Sabovic, menade coachen Hugo Berggren.

Nästa match spelas mot Hammarby på Hammarby IP måndagen den 3 september klockan 17.00.

Attachment

l