Storseger för U21 mot Åtvidaberg


U21-Allsvenskan, slutspel
Åtvidaberg-Djurgården 1-7 (0-3)
0-1 Aliou Badji (22)
0-2 Julian Kristoffersen (37)
0-3 Aliou Badji (38)
0-4 Aliou Badji (60)
0-5 Julian Kristoffersen (75)
0-6 Ahmed Bonnah (90)
0-7 Ahmed Bonnah (90+2)
1-7 Isac Lidberg (90+3)
Rött kort DIF: Marcus Enström, 55

 

Laget
Tommi Vaiho
Wilhelm Loeper (Linus Pettersson Parnevik, 82), Marcus Enström, Souleymane Kone (Daniel Johnsson78), Jonathan Augustinsson
Haris Radetinac (Edward Chilufya, 70), Kevin Walker, Marcus Hansson, Amadou Jawo
Julian Kristoffersen, Aliou Badji (Ahmed Bonnah, 78)

 

Djurgården tog kommandot direkt i matchen mot Åtvidaberg och chanserna avlöste varandra. Det tog dock 22 minuter innan Aliou Badji från nära håll kunde slå in en retur. Djurgården fortsatte att trycka på och i slutet av halvleken kom ytterligare två mål med bara någon minuts mellanrum. 3-0 i halvtid hade dock kunna vara ännu större siffror även om Åtvidaberg faktiskt hade ett mål avblåst för offsiden.

Djurgården dominerade lika klart i inledningen av den andra, men en utvisning på Marcus Enström efter 55 minuter ändrade matchbilden. Åtvidaberg fick ytterligare ett mål underkänt för offside innan Aliou Badji på ett friläge kunde placera in sitt tredje mål för kvällen. Och även om spelet var lite jämnare var Djurgården säkra i försvarsspelet och vassa i omställningarna. Julian Kristoffersen kunde nicka in en retur efter att Kevin Walker träffat ribban med ett tungt distansskott. Inbytte Bonnah hann sedan med två mål innan Åtvidaberg i slutminuten kunde få in ett tröstmål.

– Vi möter ett kompakt Åtvidaberg med ett lågt försvarsspel och det är svårt att spela igenom deras lagdelar. Vi är lite för ivriga i inledningen men när vi börjar spela lite bredare och försöker spela runt dem så börjar vi skapa målchanser och kan gå till pausvila med 3-0. Tyvärr får vi en utvisning tidigt i andra och då tvingas vi spela lite rakare. Men vi löser det bra, är vassa i omställningarna och målen trillar in allt eftersom, menade coachen Hugo Berggren.

I och med segern gick Djurgården upp i serieledning på målskillnad före Häcken. Två matcher återstår för Djurgården i slutspelsgruppen, båda dessa spelas hemma på Stadion.

Måndagen den 23 oktober klockan 15:00 Djurgården – BK Häcken
Måndagen den 30 oktoberklockan 17:00 Djurgården – Åtvidabergs FF

Attachment

l