Styrelsen om derbyt

Standard DIF Default
Vid onsdagens ordinarie styrelsesammanträde diskuterades måndagens derby ingående. Styrelsen antog då följande uttalande.

Vi vill först tacka den stora, stora majoriteten av publiken som skapade en otrolig stämning från början till slutet av matchen, och gjort så hela året. Och tack Sofia Tifo för ytterligare ett tifo i världsklass. Vad vore ett derby utan er alla?

Fem derbyförluster på ett år är tungt för alla inblandade och något ingen av oss önskar få uppleva igen. Det är ett stort misslyckande. Alla inom Djurgården Fotboll gör nu allt för att vi ska kunna vända derbytrenden under 2017.

Måndagens derby mot Hammarby blev en resultatmässig besvikelse, trots ett fantastiskt stöd från publiken på Djurgårdens läktare som sjöng fram laget matchen igenom och skapade en otrolig stämning på arenan. Tyvärr drabbades matchen av ett litet antal personers helt oacceptabla beteende i den 79:e minuten då ett femtontal personer hoppade ner från läktaren och bland annat kastade in pyroteknik på planen, en händelse som helt bryter mot Djurgårdens värdegrunder.

Ingen har kommit till skada enligt de uppgifter vi har i nuläget, däremot förekommer brännmärken på innerplan från de pyrotekniska pjäserna som landat där. Vi inventerar det under dagen och tittar även på annan utrustning som eventuellt har kommit till skada. Hammarby och Djurgården har begärt ut bildmaterial som kommer att lämnas in det tillsammans med de polisanmälningar som är upprättade. Att hoppa ner på betongytan är inte tillåtet och är givetvis anmält och identifieringsarbetet pågår i detta nu.

Avslutningsvis vill vi särskilt tacka alla er som ideellt arbetat kvällar och nätter med att skapa fantastiska tifon till Djurgårdens läktare och därmed bidragit till att skapa Sveriges bästa läktarstämning. Vi hoppas kunna betala tillbaka med ett bättre derbyfacit 2017.

Styrelsen i Djurgården Fotboll

l