Succé för Stokki i F16-landslaget

Hanna Stokki från Djurgårdens F19-lag var förra veckan med på F16-landslagets 4-nationsturnering i Bohuslän. Hanna hade innan turneringen spelat en landskamp där hon blev utbytt efter 30 minuter på grund av skada. Den här gången fick hon ordentligt med speltid, och tog verkligen chansen att visa att hon ska vara med.

Sverige-Irland 1-0
Hanna var kapten, spelade alla 90 minuter och blev stor matchhjälte när hon slog in matchens enda mål efter 42 minuter.

Sverige-Turkiet 1-1 (6-3 e. str.)
Hanna fick hoppa in efter 67 minuter och underläge med 0-1, drygt tio minuter senare satte om kvitteringen till 1-1 som också blev slutsiffrorna. Hanna gjorde även mål i den avslutande strafftävlingen som förde Sverige till seger.

Sverige-Österrike 1-2
Hanna spelade de första 63 minuterna och gick av planen vid ställningen 1-1.

– Jag har varit kallad till alla landslagssamlingar och det är alltid lika roligt och nyttigt, både med föreläsningar och träningar. I första landskampen jag spelade stukade jag foten och fick bara 30 minuter, och sedan missade jag lägret på Bosön då jag var sjuk, så det här blev lite av revansch för mig. Jag vill självklart vara med i landslaget framöver och nu är det bara att jobba hårt för det, sa Hanna efter turneringen.

– Hanna är en väldigt duktig anfallare som är smart i sitt sätt att spela. Trots sin ålder har hon redan börjat rotationsträna med A-laget och vi tror mycket på henne i framtiden, säger Michael Medioni, tränare i F19.

Attachment

l