Supporterinitiativ: #sponsraenjunis

IMG_8810

Inför premiären på Tele2 Arena så köpte jag ett säsongskort som jag sedan lottade ut på Twitter till en glad grabb. Alla tjejer och killar som vill ska kunna gå på DIF var min tanke och även om det bara blev att jag gav bort ett säsongskort till en person blev det grunden till något större…

Året därpå, inför matchen mot Malmö drog jag och Kristoffer Nordin igång #sponsraenjunis. Varken jag eller Kristoffer förstod vilket genomslag det skulle få, folk sponsrade junisar till både höger och vänster. Det visar lite av vilka vi är, vi som lever för Djurgårdens IF, vi i Djurgårdsfamiljen. Jag vet inte exakt hur många biljetter som gavs bort till behövande men jag skulle tro någonstans mellan 500-700, kanske fler. Det blev faktiskt så stort att det uppmärksammades i Magasin Offside som ett av årets bästa supporterinitiativ.

Nu har vi bestämt oss igen, för att väcka liv i den gamla hashtaggen med det goda syftet att få fler att gå på DIF. Alla som vill ska kunna gå på hemmapremiären, alla som vill se Sveriges mest framgångsrika idrottsförening ska kunna göra det oavsett vad man har för ekonomiska förutsättningar. Djurgårdsfamiljen har en famn som rymmer alla, och alla som vill vara med ska vara med.

Kl 19.00 ikväll, på initiativ av flera personer inom Djurgårdsfamiljen, kör vi igång igen.
Vill du sponsra eller är du i behov av en biljett, håll utkik på Twitter, Facebook och på www.sponsraenjunis.se

Tobias Sköldborg

Attachment

l