Inför säsongen – Magnus Bäckström

Ny säsong, nya möjligheter, nya förhoppningar och dessutom en ny tränartrojka i form av Özcan Melkemichel, Ivan Ristic och Nikos Gkoulios som körde första passet med laget i fredags. Det fanns gott om nyfikna och intresserade supportrar på plats i Vinnarhallen på Bosön och en av dem var Magnus Bäckström, programledare för DIF-podden, som noggrant följde händelserna med en påfallande optimism inför det som komma skall.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2017?
– Höga förväntningar! Jag hade förmånen att få intervjua Özcan och ett par av spelarna under JK-dagen på Hovet i torsdags och det fanns en gemensam känsla av att det kan bli riktigt bra. Så jag tror att vi kan vara med och slåss om topplaceringar i år. Kanske topp 3 eller topp 4, säger Magnus.

Vilken typ av fotboll kommer vi att få se från Özcan och Ivan?
– Jag har sett AFC ett par gånger tidigare och där har det varit ett ganska aggressivt försvarsspel. Det tror jag att Özcan vill implementera här i DIF, att vi är aggressiva, styr matcherna och dikterar tempot. I offensiven tror jag att vi får se en ganska kreativ fotboll med lite mer frihet för spelarna.

Vad tror du om truppsammansättningen?
– Det kändes bra redan i somras med de spelare som fyllde på, det var många pusselbitar som föll på plats då. Annars är ju de flesta kvar och kanske vill man ha in någon spetsspelare på någon position. Men i övrigt så känns det jättebra.

Vilken eller vilka spelare flyger lite extra i år?
– Det är väldigt tacksamt att säga ”Mange” Eriksson. Han kom in som en frisk fläkt i somras och jag tror att han kommer att lyfta ännu mer nu när han får en hel försäsong med laget. Sedan är det ju svårt att inte säga Kerim (Mrabti) som kommer tillbaka efter ett år av rehab. Han kommer nog att vara grymt övertaggad i början tror jag, så där får man nog hålla i honom. Det är framför allt de två och sedan har jag höga förhoppningar på att Elliot Käck ska göra en ny bra säsong.

Slutligen, varför ska man köpa ett säsongskort till Djurgårdens matcher på Tele2 Arena i år?
– För att det är det abslout bästa att lägga pengarna på. En grym gemenskap och känsla att stå tillsammans med alla på Tele2 Arena och se fotboll med den finaste föreningen världen har att erbjuda. Så frågan är snarare: Varför ska man inte köpa ett säsongskort?, avslutar Magnus.

Foto: Johan Sahlén

Köp säsongskort 2017 - difbiljetter.se/2017

Attachment

l