Svenska Cupen – vad gäller inför sista gruppspelsomgången?

Efter två raka vinster i Svenska Cupen har Djurgården skaffat sig ett utmärkt utgångsläge för att avancera från gruppen. Om DIF tar poäng mot Jönköping eller om IK Frej inte vinner med riktigt stora siffror mot Degerfors (ev DIF förlorar väldigt stort mot J Södra) väntar kvartsfinal.

Lottningen i en eventuell kvartsfinal ger de fyra gruppsegrarna med mest poäng hemmamatch. Ligger flera lag på samma poäng handlar det om målskillnad, flest gjorda mål och till sist ranking enligt den tabellplacering laget hade i Allsvenskan 2017. Således kommer sista gruppspelsmatchen mot Jönköping att bli mycket viktig på flera sätt.

Så här ser SvFF:s tävlingsföreskrifter ut inför kvartsfinalen:

De fyra ”bästa” gruppsegrarna ska ha hemmamatch och lottas med fri lottning mot övriga fyra gruppsegrare. I det fall det inte går att skilja mellan fjärde och femte ”bästa” gruppsegrare, erhåller det högst rankade laget hemmamatch. Vid tillämpning av föreskrifterna innebär ”bästa” i kvartsfinalerna en jämförelse av matcher i omgång 3 enligt följande förutsättningar; i första hand flest poäng, i andra hand målskillnad och därefter flest gjorda mål.

Mer info om ställningen i de övriga grupperna finns på: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/svenska-cupen-herrar/

l