Sydafrikansk anfallare på provspel

Den sydafrikanske forwarden Bonginkosi Ntuli från Mamelodi Sundowns FC är på plats för att provspela med Djurgården. Bongi, som han allmänt kallas, ansluter till fredagens träning på Kaknäs och gör sig redo för ett intressant test.
– Jag är väldigt glad över att vara här i Stockholm för att få spela med Djurgården. Min tränare Pitso (Mosimane) berättade nyheten för mig att Djurgården ville se mig så nu är jag på plats, berättar Bongi som har lite koll på föreningen han anländer till.
– Jag har hört att Nyasha Mushekwi var ett stort namn här och att Djurgården är ett stort lag så jag det känns väldigt positivt.

Samtalen med sportchef Bosse Andersson har varit bra och Bongi har en tydlig bild av vilka förväntningar som finns.
– Bosse berättade att han är intresserad av en målfarlig striker som är beredd att jobba hårt och jag är redo för att göra jobbet och hjälpa laget mitt lag med så många mål som möjligt, säger Bongi som ger en kort introduktion till sig själv.
– Jag är snabb och bra i luften så de bollar som kommer till mig försöker jag alltid ta hand om och sätta i mål. Jag har mycket erfarenhet från Premier Soccer League i Sydafrika som jag hoppas kan komma till nytta för Djurgården.

För Bosses del har han goda erfarenheter från sydafrikanskt samarbete och nu väntar en utvärdering på plats av den 27-årige anfallaren.
– Bongi tillhör Mamelodi Sundowns som vi har lånat spelare av tidigare. Han har tillhört dem i fyra år och varit utlånad nu senast till Platinum Stars där han spelat alla matcher och gjort fem mål. Nu har han kommit tillbaka till Sundowns som tog kontakt med mig och vi har haft några lyckade exempel med dem tidigare. Det fanns intresse från andra klubbar men jag pratade med Pitso och klubbledningen och vi ör överens om att vi skulle kunna låna Bongi till förmånliga villkor. Så nu är han uppe hos oss för att se om han är ett lämpligt namn för Djurgården i framtiden, säger Bosse som passar på att ge en kort beskrivning av egenskaperna.
– Han är snabb, gillar att vara i boxen och jobbar hårt för att bli bättre. Det är klart att han ser det här som en kick att få den här möjligheten och vi har tid på oss innan transferfönstret stänger. Vi får se om det här kan vara ett alternativ för det korta perspektivet under hösten men det finns en möjlighet att diskutera framtid också.

Fakta Bonginkosi Ntuli

Position: Anfallare
Nationalitet: Sydafrikan
Ålder: 27 år
Längd: 1.82 m
Vikt: 79kg
Karriär: Sobantu Shooting Stars (ungdom), Golden Arrows, AmaZulu F.C, Mamelodi Sundowns, Platinum Stars

Attachment

l