Tight match och delad pott mot J Södra

Jönköpings Södra-Djurgården 1-1 (1-0)

1-0 Dzenis Kozica (45)
1-1 Magnus Eriksson (46)

Varningar DIF: Elliot Käck
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 5175
Laget:
Andreas Isaksson
Felix Beijmo, Niklas Gunnarsson, Jonas Olsson, Elliot Käck
Magnus Eriksson Kevin Walker, Kim Källström, Kerim Mrabti
Jesper Karlström (El Kabir, 54), Gustav Engvall (Garba, 87)
Bänk: Tommi Vaiho, Jonathan Augustinsson, Marcus Hansson, Souleymane Kone, Othman El Kabir, Amadou Jawo, Haruna Garba.

Matchrapport:

Det blev en tight match med delad pott när två defensivt starka lag drabbade samman på Stadsparksvallen där Magnus Eriksson klev in som poängräddare för DIF med ett nickmål.

Ett självförtroendefyllt Djurgården begav sig söderöver för bortamatch på ett vårsoligt Stadsparksvallen med ett lag som innehöll två förändringar: Jonas Olsson var tillbaka i mittförsvaret – där avstängde Jacob Une Larsson saknades – och Jesper Karlström tog en startplats som 10:a efter ett antal fina prestationer på sistone.

Med två defensivt starka lag i god form var det kanske inte helt överraskande att det blev ett låst ställningskrig under den första halvleken. Lägena var få och en fin Kim Källström-lyftning mot Kerim Mrabti på jakt i boxen var det som bjöds i försöken att ta sig igenom den svårforcerade J-södra defensiven under första kvarten.

Å andra sidan blev det inte mycket producerat från hemmalaget heller där Jonas Olsson visade klass och vann höjddueller och blockade skott när Jönköping attackerade. Lågt tempo och mycket bollinnehav för de grönklädda var det som gällde under den senare delen av halvleken och inte en nämnvärd målchans på 39 minuter.

Men till slut kom ett bra avslut från Jesper Karlström strax utanför straffområdet där Anton Cajtoft i hemmakassen fick anstränga sig för att parera.
– Jag försökte vända upp och sätta den i bortre. Jag var kanske lite för stressad, hade jag tagit det lite lugnare hade jag kanske kunnat sätta den uppe i bortre, sa Karlström till C More om läget.

En seg match så långt och det såg ut att bli vattenspridarens oväntade start innan pausen som bjöd på det högsta underhållningsvärdet i halvleken även om Kevin Walker hann med en farlig nickskarv på Kim Källströms frispark kort därpå.

Men halvleken var inte över riktigt än och i sista sekunderna kom en obehaglig kalldusch. En andraboll efter en frispark fångades upp av Daryl Smylie som skickade in bollen till Deniz Kozika som ostört kunde nicka in 1-0 för hemmalaget.

Ett mycket jobbigt mål att få i baken precis innan paus och Jesper Karlström var inte nöjd med lagets prestation under halvleken.
– Vi är inte så heta på offensiv planhalva, får inte till något spel och det är slarvigt passningsspel. Vi måste höja oss till andra halvlek. Det är bara att fortsätta jobba stenhårt så kommer vi att skapa chanser, sa ”Karlis”.

Något som även Özcan Melkemichel instämde i där han efterlyste uppryckning inför andra halvlek.
– Det är ingen som är nöjd med första halvlek. Vi måste få fart på laget, komma igång och sätta press på dem.

En uppmaning från Özcan som onekligen tog skruv. I halvlekens första minut steg Magnus Eriksson till väders på Kim Källströms precisa hörna och kvitteringen var ett faktum. Utökad skytteligaledning för Mange och vilt jubel bland de tillresta DIF-supportrarna.
– Mitt andra på huvudet i år. Det är en bra hörna och det gäller att var först, sa ”Mange” om målet till C More.

Kvitteringen blev dock inte den ögonblickliga injektion som behövdes och istället svarade J Södra med två bra chanser för Tommy Thelin och Joakim Karlsson. I 57:e minuten skakade sedan Özcan om i laget och plockade in Othman El Kabir istället för Karlström.

Hemmalaget hotade dock på nytt precis efter då Daryl Smylie drog en frispark i stolpens utsida. Men lite oväntat slarv från de grönkläddas backlinje bjöd sedan på ett fint läge där inhoppande El Kabirs inspel var mycket nära att nå fram till framrusande Gustav Engvall.

Felix Beijmo angav tonen därefter och öste på med en rusch framåt samt ett hyfsat distansskott och Djurgården började producera mer anfall och halvchanser nu. Gräsmattans studsighet gjorde inte skönspelet lättare men DIF löste det med en fin volleykombination där Källström hittade El Kabir som spelade in Engvall vars stöt mot mål räddades med en benparad av Cajtoft i sista stund.

Tekniske Konica fortsatte att vara ett ständigt orosmoment för Djurgården och levererade farliga avslut i både 70:e och 75:e. Men DIF replikerade med en bra frispark från Walker i 80:e och det blev sedan betydligt fler chanser åt båda hållen mot slutet där Engvall var nära att få en tå på Beijmos inspel från högerkanten.

I 87.e fick sedan Haruna Garba kliva in och hann med ett vågat skott ur ingen vinkel på övertid innan domare Patrik Eriksson satte pipan i munnen. En viktig bortapoäng i toppstriden och ett rättvist resultat sett till chans- och spelfördelning. Magnus Eriksson var nöjd med en del men mindre nöjd med annat när han summerade efteråt.
– Första halvlek är Djurgårdens sämsta i år och vi gör ingenting som är speciellt bra. I andra steppar vi upp och får 1-1 när vi sliter. Vi vårdar bollen bättre och kan göra det avsevärt mycket bättre än vad vi gör i första halvleken och en poäng är okej. Nu har vi en fantastisk fin match mot AIK här på måndag och det är det vi blickar fram emot. Så nu är det bara att gasa på, säger ”Mange”.

Låt oss hörsamma ”Mange” och gå för helt utsålt på derbyt och ett maximalt publikstöd för vårt lag.
Alla på plats, biljetter köper du genom att klicka här.

 

 

 

Attachment

l