Tino Kadewere: ”Ett avgörande läge”

 

För Tinotenda Kadewere är hemmamatcher mot Häcken förknippat med goda minnen. Förra året avgjorde han i slutet av matchen med att elegant vinkla in segermålet och nu på söndag är det dags igen. Att det blir tight och tufft som senast finns med i beräkningarna men Tino tror och hoppas ändå på tre poäng med tillhörande blårandig segerglädje även denna gång.
– Det blir en viktig match, speciellt som vi har en besvikelse med oss i bagaget från Sirius-matchen. Nu måste vi hålla huvudet högt för det här är ett avgörande läge. Vi måste göra allt vi kan för att ta tre poäng och det har sett bra ut så här långt under träningsveckan. Vi har släppt och gått vidare och nu har vi maximalt fokus på Häcken-matchen, förklarar han.

Vad tror du att vi kommer att få se för matchbild?
– De måste vinna men även vi måste vinna. Så det kommer att bli en tight och intressant match eftersom båda lagen vill nå topp-3 för att kvala till Europa. Men vi har övertaget och ska se till att behålla det även efter den här matchen. Vi ska ge 110 procent och ta de tre poäng som vi behöver.

Hur ser du på motståndet? 
– Det är ett bra lag vi möter. Ser man till de senaste matcherna har det varit upp och ner för dem men historiskt sett är det ett starkt lag. De tidigare matcherna där vi mött Häcken har vi varit det starkare laget och vi ska se till att fortsätta att vara det även den här gången.

Formen för egen del?
– Jag var nära att göra mål flera gånger mot Sirius men det var tydligen inte min dag. Fast jag tycker att prestationen var bra för egen del och jag var inblandad i mycket av det som hände framåt. Den gången blev det inget mål och som anfallare måste jag ha ambitionen att alltid göra mål. Men jag bidrog på planen och målen får komma nu mot Häcken istället.

Det får vi hoppas och nu är det snart 15000 sålda biljetter till matchen. Hur känns det?
– Det är precis det vi behöver nu. Med supportrarna bakom oss får vi ett extra tryck på motståndarna och vi ska se till att ge tillbaka till dem på planen på söndag.

Attachment

l