Tino Kadewere klar för Afrikanska Mästerskapen

Tino Kadewere firade torsdagens födelsedag med en present av högsta klass – en plats i Zimbabwes trupp i Afrikanska Mästerskapen.

Efter att ha övertygat i Djurgården under året samt på Zimbabwes träningsläger och i landskampen mot Elfenbenskusten i slutet av december har Tino Kadewere tagit en plats i Zimbabwes trupp inför Afrikanska Mästerskapen 2017. Ett glädjande besked på 21-årsdagen för Tino som nu reser till Gabon för att ladda inför turneringen.
– Det känns väldigt stort för mig, en ära att få bli uttagen bland de bästa spelarna i mitt land. Jag är så stolt över att vara med i truppen och hoppas att jag kommer att göra en riktigt bra turnering, hälsar Tino från Zimbabwe.

En annan som är nöjd är sportchef Bosse Andersson som inte tvekade ett ögonblick inför att släppa iväg Tino till turneringen.
– Vi är bara glada och stolta över att Tino får den här chansen. Vi har haft diskussioner med zimbabwiska förbundet som är imponerade över hans utveckling i Djurgården och det ska bli spännande att följa honom i mästerskapen, säger Bosse.

Turneringen går av stapeln i Gabon 14 januari-5 februari och för Tino, Nyasha Mushekwi och The Warriors – som det zimbabwiska landslaget kallas –  väntar tufft motstånd i gruppen mot Senegal, Tunisien och Algeriet i premiärmatchen, anförda av Leicester-duon Riyad Mahrez och Islam Slimani.

Spelschemat för Zimbabwes matcher ser ut på följande sätt:

15 jan 17.00 Algeriet-Zimbabwe

19 jan 20.00 Senegal-Zimbabwe

23 jan 20.00 Zimbabwe-Tunisien

Attachment

l