Tino Kadewere uttagen i landslaget

Djurgårdens anfallare Tinotenda Kadewere finns med i Zimbabwes landslagstrupp som beger sig till Zambia för en fyrnationsturnering den 22-25 mars.

Förutom värdlandet deltar även Angola och Sydafrika och Zimbabwe inleder mot Zambia den 22 mars där vinnaren i den matchen sedan möter segraren i Angola-Sydafrika i en final den 25 mars.
– Det känns viktigt för mig att få representera mitt land och det blir en rolig turnering att spela med bra lag. För mig är det ett skönt kvitto på vad jag har åstadkommit på planen och det har blivit en hel del kallelser till landslaget på sistone där vi dessutom har en ny coach, Sunday Chidzambwa, som tror mycket på mig och min kapacitet. Nu är det upp till mig att ta vara på det förtroendet, säger Tino.

Nytt förtroende hoppas Tino även på från Özcan Melkemichel när det drar ihop sig till cupderby på söndag.
– Landslagsuppdraget är roligt men fokus just nu är helt riktat på derbyt mot AIK. Det är en speciell match för oss och för supportrarna, en semifinal i cupen där vi måste gå ut och prestera på topp för att ta hem segern och nå final, berättar Tino som har haft en fin målskörd i Svenska Cupen med tre mål på fyra matcher.
– Målformen känns bra just nu men jag tänker inte så mycket på det utan koncentrerar mig på att jobba hårt på träningarna och vara i så bra form som möjligt inför semifinalen. Det är som sagt en extremt viktig match för oss på många sätt och med den form vi har haft på sistone har vi goda möjligheter att göra bra ifrån oss på söndag.

l