Tommi Vaiho om inhoppet mot Elsborg

Om Andreas Isaksson kliver ut finns Tommi Vaiho redo att kliva in och det var också exakt vad som skedde i matchen mot Elfsborg i tisdags. Vaiho fick förvisso släppa två otagbara mål förbi sig men stod ändå för en matchavgörande räddning när han med hjälp av fingertopparna tippade Alex Dyers lurigt knorrade vänsterskott till hörna.
– Det var en bra räddning och skönt att få göra den. Det var ju två skott och två mål innan så det kändes bra att få fingrarna på bollen där, berättar Tommi.

Jag antar att du hann värma upp ordentligt och göra dig redo för att hoppa in?
– Det stämmer. Jag var ju förberedd på det och det är jag ju inför varje match – att det kan bli så att jag ska spela. Så det var ingen chock.

Hur ser du på matchen i stort?
– Första 15-20 gör vi det riktigt bra och leder med 1-0 och sedan vet jag inte vad som händer efter det. Vi får med oss en poäng men jag tycker att vi ska ha tre.

Andreas Isaksson lät hyfsat positiv under dagen idag angående sin skada. Om han däremot inte är redo så vänds blickarna mot dig. Hur ser du på det?
– Jag spelade ju derby 2012 mot AIK på Råsunda och det gick bra även om vi inte vann (Marc Pedersens snedspark i 89:e innebar 1-1). Sedan har jag spelat fyra derbyn i Göteborg också så jag tycker bara att det är kul med den typen av matcher.

Avslutningsvis, jag vet att du till skillnad från många i laget ofta åker kommunalt till matcherna. Blir det T-bana till derbyt på söndag?
– Ja, det blir det.

l