Tommi Vaiho tillbaka i Djurgården

tommi_vaiho_743

Hemvändande målvakten Tommi Vaiho drar på sig DIF-tröjan igen och har skrivit på ett treårigt kontrakt med Djurgården.

Efter fyra år i GAIS återvänder Tommi Vaiho till DIF. Det var snabba puckar som gällde för den 28-årige målvakten och efter ett samtal med DIF:s sportchef Bosse Andersson var Tommi redo för att återvända till Stockholm och Djurgården.
– Jag pratade med Bosse i onsdags och vi kom överens på kvällen. Så det var bara att kasta sig på tåget hit under torsdagen och skriva under. Det var klart från början att jag ville det här och när det blev en så bra lösning så var det inget att tveka över, säger Tommi.

En klockren hemkomst med tanke att Tommis karriär som elitspelare började i Djurgårdens juniorlag och han har varit i föreningen 2005-2012. Förvisso med vissa utlåningar under perioden 07-09 till Värtan, IK Frej och Vasalund men han var med som tredjemålvakt bakom Pa Dembo Touray och Oskar Wahlström. Från och med säsongen 2010 blev han sedan andremålvakt och fick kliva in i hetluften direkt och ersätta Pa Dembo i första allsvenska matchen mot BK Häcken.

Nu sluts cirkeln och Vaiho var på återbesök på Kaknäs under torsdagen för att skriva på kontraktet och prata om hemkomsten.
– Det känns jättebra att komma tillbaka. Jag har haft fyra bra år i GAIS där jag bara missade två matcher under fyra säsonger och allt har funkat bra där nere. Sedan har det ju varit tre kämpiga år av fyra där vi legat i botten av Superettan men det ordnade sig och jag känner att jag utvecklats hela tiden eftersom jag har fått spela så mycket matcher. Kör man i stort sett varje match undre fyra år så ger det väldigt mycket.

Nu väntar dock en minst sagt skarpare konkurrenssituation för Tommi som ska kämpa om en startplats med Andreas Isaksson. Men Tommi ser det enbart som en läraktig utmaning.
– Det blir fantastiskt tycker jag. Andreas Isaksson är en av Sveriges bästa målvakter och har varit det under en lång period, så det blir bara inspirerande att få träna med honom. För mig kommer det att bli ännu mer utveckling med Isaksson bredvid på träningarna så det ser jag bara som positivt.

vaiho_bosse_743

När det gäller den nuvarande truppen är det inte många kvar sedan säsongen 2012 men några av spelarna känner Tommi bra. I övrigt har han mest hållit sig uppdaterad via matcher på TV:n.
– Jag har ju följt Djurgården under min tid i Göteborg och försökt se en del matcher men det är många nya ansikten för mig. Kebba (Ceesay) känner jag ju sedan gammalt och Elliot (Käck) och jag har spelat i juniorlaget för 10-12 år sedan. Resten är folk jag har sett på TV men det bli spännande att träffa alla, säger Tommi som också har hyfsad koll när det gäller nye DIF-tränaren Özcan Melkemichel.
– Jag har stött på honom ett par gånger när jag spelat i GAIS. Han verkar vara en bra tränare och en fin person av vad jag har sett.

För Tommis del kan han förutom kontraktet med DIF även glädja sig åt ett eget nyförvärv hemma sedan några dagar tillbaka.
– Vi fick en dotter i fredags. Det första barnet för mig så det blir ett nytt kapitel i livet för mig. Men att komma tillbaka till Djurgården blir ju också ett nytt kapitel fotbollsmässigt och jag ser verkligen fram emot att vara här. Det blir ett spännande år som kommer, Isaksson är här och jag kommer att jobba hårt för att bli ännu bättre och utvecklas maximalt, summerar Tommi medan Bosse Andersson nickar instämmande och kan glädjas även han över att kryssa i en ny checkruta med en fullgod målvaktstrio på plats inför 2017.
– Väldigt roligt att Tommi har skrivit på för tre år, han ansluter till truppen omgående och får tröjnummer 30. Vi släppte ju Hampus och tittade på olika alternativ och fick kontakt med Tommi som var väldigt motiverad att komma tillbaka. Det gick snabbt och det känns jättebra att ha honom tillbaka i Djurgården igen, avrundar Bosse.

 

Attachment

l